Öğretmen maaşları 27 binin üzerine çıkacak!

Öğretmen maaşları 27 binin üzerine çıkacak!
Temmuz ayında en düşük memur maaşının 22 bin lira olmasından sonra öğretmen maaşları 27 binin üzerine çıkacak.. İşte detaylar..

Temmuz ayında gerekli yasal düzenlemenin yapılmasından sonra en düşük memur maaşı net olarak 22 bin liranın üzerine çıkacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz haftalarda yaptığı duyuruda, şu anda 12 bin lira civarında olan en düşük memur maaşını önce 15 bine tamamlanacağını sonrasında ise yapılacak refah payı ve enflasyon zammı ile birlikte 22 bin lira seviyesine çıkacağını açıklamıştı. Buradan yola çıkarak Temmuz ayında en düşük memur maaşı dışında ki maaşlara gelecek zam oranının yüzde 45 civarında olduğunu söyleyebiliriz.

Öte yandan şu an ki uygulamada en düşük öğretmen maaşı, en düşük memur maaşının biraz üzerinde. Temmuz ayında gelecek zam ile birlikte en düşük memur maaşı 22 bin lira olmasının ardından en düşük öğretmen maaşının da 23 bin civarında olması bekleniyor.

Ek ders ödemeleriyle birlikte ortalama öğretmen maaşı 27 bin olacak

Temmuz ayında gerekli düzenlemelerin yapılmasından sonra, maaşlara gelecek olan yaklaşık yüzde 45 lik zam oranı da aynı şekilde ek ders ücretlerine gelecek. Diğer bir değişle şu anki sistemde 2 bin 500 TL ek ders ödemesi alan bir öğretmen, Temmuz ayından sonra gelecek zam ile birlikte Eylül den itibaren 3 bin 625 lira ek ders ödemesi alabilecek.

Eylül ayından itibaren öğretmenler ek ders ücretleriyle birlikte yaklaşık 27 bin lira maaş alabilecek. Bu tutarlara uzman ve baş öğretmenlik tazminatlarının eklenmesiyle birlikte bu tutarlar artacak. Ancak tekrar hatırlatmak isteriz ki, asgari ücret ve kamu işçilerine yapılan maaş zam oranının yanında bu maaş çok az kalmaktadır.