Öğretmen maaşı asgari ücretin altında kaldı

Öğretmen maaşı asgari ücretin altında kaldı
Yeni atanan bir öğretmene Haziran ayında ödenen maaş, güncel olarak açıklanan 11 bin 402 TL'lik asgari ücretin altında kaldı.

Asgari ücret komisyonu geçtiğimiz günlerde yaptığı toplantı sonrasında Temmuz ayından geçerli olmak üzere güncel asgari ücreti 11 bin 402 TL olarak belirledi.

Öğretmen maaşı asgari ücretin altında kaldı

Güncel asgari ücretin 11 bin 402 TL olmasından sonra yeni atanan bir öğretmene Haziran ayında ödenen maaş asgari ücretin altında kaldı ve durum başta öğretmenler olmak üzere birçok kesimin tepkisini çekti.

Konuyla ilgili olarak bir tepki de ÖĞ-DER Genel Başkanı Numan Gökmen'den geldi. Asgari ücret zammıyla birlikte yeni asgari ücret en düşük memur maaşına ulaştığına vurgu yapan Gökmen, yaşanan bu hayat pahalılığı karşısında memurlar verilecek olan zam oranlarının yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini sözlerine ekledi. Şu anda görev yapan öğretmenlerin alım gücünün 10 yıl önceki durumdan çok çok az olduğunu söyleyen Gökmen. "Temmuz ayında en düşük memur maaşının 22 bin TL'ye yükseltilecek olması olumlu bir durum olmakla birlikte, enflasyon eğer frenlenemezse verilen zam çabucak eriyecektir" ifadelerini kullandı.