Öğretmen Atama Takvimi Açıklandı! İşte Branş Dağılımı Öğretmen Atamaları! En Fazla Öğretmen O Branşa Atanacak!

Öğretmen Atama Takvimi Açıklandı! İşte Branş Dağılımı Öğretmen Atamaları! En Fazla Öğretmen O Branşa Atanacak!

Öğretmen atama takvimi, branş dağılımı ve öğretmen atamaları Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından açıklandı. Toplamda kaç öğretmen atanacak? 2024 yılında sınıf öğretmenliği, rehberlik öğretmenliği, İngilizce, özel eğitim öğretmenliği... alanlarda kaç öğretmen göreve başlayacak? En fazla atama hangi branş için yapılacak? İşte tüm soruların yanıtları haberimizde!

Öğretmen atama takvimi, 2024 yılında binlerce öğretmenin ilgi odağı halindeki konu oldu. 6 Mayıs 2024 Pazartesi günü (Dün) yapılan Kabine Toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kameraların karşısına geçerek yaptığı konuşmada, branş dağılımı ve öğretmen atamaları ile ilgili açıklamanın Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından bugün yapılacağını ifade etmişti. Beklenen açıklama geldi!

Öğretmen Atama Takvimi İle İlgili Açıklama Bakan Tekin'den Geldi

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmen atama takvimi ile ilgili açıklama yaptı. "20 bin öğretmen atanacak." diyen Bakan Tekin, branş dağılımı öğretmen atamaları ile ilgili olarak da en fazla atamanın sınıf öğretmenliği için yapılacağını söyledi. "2024 yılında 3.262 sınıf öğretmeni göreve başlayacak."

Branş Dağılımı Öğretmen Atamaları Açıklandı

Öğretmen atama takvimi ve branş dağılımı öğretmen atamaları ile ilgili açıklamalarda da bulunan Bakan Tekin en fazla atamanın yapılacağı beş branşı şu şekilde sıraladı: "Sınıf Öğretmenliği, Özel Eğitim Öğretmenliği, Rehberlik Öğretmenliği, Din Kültürü Ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği, İngilizce Öğretmenliği"

Bu beş branş için kontenjanlar ise şu şekilde açıklandı

• Sınıf Öğretmenliği : 3.262
• Özel Eğitim Öğretmenliği : 2.499
• Rehberlik Öğretmenliği : 1.597
• Din Kültürü Ve AHlak Bilgisi Öğretmenliği : 1.594
• İngilizce Öğretmenliği : 968

Öğretmen atama takvimi konusuna yönelik tkaiplerimiz Meb Hocam Olarak devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

5 Yorum