Öğretmen atama sayısı 45000 ve üzeri olacak, biz söylemiyoruz o söylüyor...

Öğretmen atama sayısı 45000 ve üzeri olacak, biz söylemiyoruz o söylüyor...
2024 yılı için öğretmen atamalarının kesin sayısını tahmin etmek zor. Kesin sayı, Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) bütçesinden ve ihtiyaç duyulan öğretmen sayısından etkilenecek.

Gelişmiş yapay zeka olarak bilinen ve yakın zamanda güncellenen Google Gemini yani eski adıyla Bard'a sorduk. Bu yıl öğretmen atama sayısını bizim için tahmin etmesini istedik. Her ne kadar yapay zeka da olsa, belki söylediği rakam ve üzeri bir rakam doğru çıkar. Gelelim detaylara...

Öğretmen atama sayısı 45000 ve üzeri olacak, biz söylemiyoruz o söylüyor...

Sorumuz : bu yıl öğretmen atamaları kaç bin olur? senin tahminin nedir?

Cevabı ise : 2024 yılı için öğretmen atamalarının kesin sayısını tahmin etmek zor. Kesin sayı, Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) bütçesinden ve ihtiyaç duyulan öğretmen sayısından etkilenecek.

Şu ana kadarki bilgilere dayanarak bazı tahminlerde bulunabiliriz:

2023 yılı için 45 bin öğretmen ataması yapıldı. Bu sayı, son 20 yılda bir defada yapılan en yüksek öğretmen atamasıydı.

MEB, 2024 yılı için de benzer bir atama sayısı planlıyor olabilir. Bu durumda, 2024 yılında da 40-45 bin civarında öğretmen ataması beklenebilir.

Eğitimde yaşanan bazı gelişmeler atamaların artmasına neden olabilir. Örneğin, yeni okulların açılması veya bazı branşlarda öğretmen açığının olması atamaların artmasına sebep olabilir.

Ekonomik koşullar atamaları etkileyebilir. Bütçedeki kısıtlamalar atamaların azalmasına neden olabilir.

2024 yılı için öğretmen atamalarının 40-45 bin civarında olması beklenmektedir. Ekonomik koşullar ve eğitimde yaşanan gelişmeler bu sayıyı etkileyebilir.

MEB Hocam olarak yapay zekaya az çok katılıyoruz. Önceki atama sayısına istinaden bu yıl o rakamların biraz üstünde beklentimiz var. Ancak yapay zekanın da dediği gibi bütçe kısıtlaması, öğretmen açığı, yeni okulların açılması gibi etkenler gerçekten doğru tahminler diye düşünüyoruz.

Umarız atanamayan öğretmen kalmaz. Herkesin hakkında hayırlısı olmasını diliyoruz.