Öğretmen atama kontenjanları belli oluyor

Öğretmen atama kontenjanları belli oluyor

MEB'in ikinci dönem başına yetiştirmeyi hedeflediği öğretmen atamasında kontenjanlar belli oluyor..

Öğretmen atama kontenjanları belli oluyor

Milli Eğitim Bakanlığı 2023 2024 Eğitim Öğretim yılının 2.dönemine yetiştirmeyi planladığı öğretmen atamalarında süreci işletiyor.

Bakan Tekin geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, ataması yapılacak öğretmenlerin 2023 2024 Eğitim Öğretim yılının 2.döneminin başında derslere gireceğini bu sebeple Ekim ayı sonuna doğru öğretmen atama takviminin yayımlanacağını söylemişti.

Bu yol haritasına göre Ocak sonu yada Şubat başı gibi yapılacak öğretmen atamasında kontenjanların önümüzde ki hafta içinde açıklanması bekleniyor.

Hangi branşlardan en çok atama yapılacak?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, geçtiğimiz haftalar düzenlediği öğretmen odası sohbetlerinde bu konuya değinmişti. Bakan Tekin, şu anda MEB kadrolarında en çok öğretmen açığını olduğu branşları şu şekilde açıklamıştı.

* Sınıf öğretmenliği

* Özel Eğitim öğretmenliği

* Yabancı dil (İngilizce) öğretmenliği olarak açıklamıştı.

Buradan yola çıkarak, Ekim ayında açıklanması beklenen öğretmen atamalarında en çok alımın yukarıdaki branşlardan yapılmasına kesin gözüyle bakılıyor..

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.