Öğrencilerin yaz dönemi stajları başlıyor! 2024 Yaz Staj Ücreti ne kadar oldu?

Öğrencilerin yaz dönemi stajları başlıyor! 2024 Yaz Staj Ücreti ne kadar oldu?

2023-2024 eğitim öğretim yılının tamamlanmasına sayılı süre kaldı. Bu yıl 14 Haziran tarihinde başlayacak yarı yaz tatili dönemi ile birlikte yaz staj dönemi de başlayacak. 2024 yılı yaz staj programlarından öğrenciler ne kadar ödeme alacak? İşte konu ile ilgili merak edilenler

Hemen her ilde yavaş yavaş başlayan staj programı başvurularının ilki Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından duyuruldu. Lise ve üniversite öğrencilerinin uyguladıkları yaz stajı genellikle ön lisans ve lisans programlarında 4. yarıyıldan sonra başlıyor.

2023-2024 yılı zorunlu yaz stajı takvimi 24 Haziran tarihi itibariyle başlıyor. Staj işlemleri ve evrak teslimleri için ise pek çok kurum 31 Mayıs tarihine kadar öğrencinin başvuru sürecini tamamlamasını istiyor.

2024 Yaz Stajı Ücretleri Ne Kadar Oldu?

3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu kapsamında yaz boyunca staj yapacak öğrencilere belirli bir ödeme yapılacak. Gönüllü veya zorunlu olarak yapılacak staj dönemi boyunca her kurum farklı bir tutar belirleyebiliyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesi resmi internet sitesi üzerinden “staj başvuruları başladı” başlığı ile müjdeyi verdi. 2024 yılı yaz dönemi staj başvuruları online platform üzerinden yapılabilecek. Diğer iller içinde duyuruların yakın zamanda başlaması bekleniyor.

2024 yılı itibariyle yaz stajı programlarına katılacak öğrencilerin alacakları ücretler asgari ücrete oranı üzerinden değerlendiriliyor. 2024 yılı itibariyle net asgari ücretin 1/3'üne denk gelen 5.100.64 TL yeni stajyer maaşı olarak belirlenmiştir.