Sene sonu yaklaşırken buna dikkat etmeyen öğrenciler sınıf tekrarı yapacak

Sene sonu yaklaşırken buna dikkat etmeyen öğrenciler sınıf tekrarı yapacak

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in eğitimde yaptığı köklü değişikliklerin denetlenmesini oldukça sıkı bir şekilde yapılmaya devam ediliyor. Son olarak günlerdir gündemden düşmeyen liselerde özellikle son sınıf öğrencilerinin devamsızlıklarındaki sıkı tedbirlerin sonucu sınıfta kalmaya kadar gidiyor. Tüm notları 100 olan bir öğrenci bile devamsızlıklarına dikkat etmezse sınıf tekrarı yapacak!

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okullara gönderilen talimat sonrasında özellikle liselerde sıkı denetimler başladı. Üzerinde bazı değişikliklerin yapıldığı yönetmelik maddelerine uyulup uyulmadığı Bakanlık tarafından kontrol edilirken liselerdeki devamsızlık konusunun üzerinde bir hayli duruluyor.

Devamsızlık sınıfta bırakabilir!

Bakan Tekin’in defalarca net bir şekilde dile getirdiği ortaöğretimde devamsızlık hususunda asla taviz verilmiyor. Ortaöğretim kurumları yönetmeliğinin 36.5.a Maddesi kapsamında liselerde devamsızlık günleri düzenleniyor.

Açıklanan yönetmelik maddesinde; ‘’Devamsızlık günü özürsüz 10 günü, toplamda 30 günü aşan öğrenciler ders notları ne olursa olsun başarısız sayılırlar ve durumları velilerine yazılı olarak bildirilir’’ olarak belirtilen kural çerçevesinde devamsızlığı belirtilen süreleri geçen öğrenciler ayrıca sınıf tekrarına kalıyorlar.

Milli Eğitim Bakanlığı bu madde üzerindeki sıkı ve tavizsiz duruşu ile okulun son günlerinde özellikle de son sınıflarda okulun aksatılmasının önüne geçmeyi hedefliyor. Ancak lise son sınıf öğrencileri ise sınava daha iyi hazırlanabilmek için devamsızlık hakkının bu sene de verilmesini talep ediyor.

Peki eğitimin temel taşı olan öğretmenler bu konu hakkında ne düşünüyor?

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

8 Yorum