Öğrenciler KPSS ne zaman diyor, KPSS başvuru tarihi, KPSS ücreti açıklandı mı öğrenmek istiyor?

Öğrenciler KPSS ne zaman diyor, KPSS başvuru tarihi, KPSS ücreti açıklandı mı öğrenmek istiyor?
2024 yılı KPSS sınav takvimi ÖSYM tarafından açıklanmış olup, adaylar KPSS'nin ne zaman yapılacağı, başvuru tarihleri ve ücret bilgilerini merak etmektedirler. ÖSYM'nin yayımladığı takvime göre KPSS Lisans, Ön Lisans, Ortaöğretim (lise) ve DHBT sınavları için başvuru tarihleri ve sınav tarihleri belirlenmiştir. Adaylar, ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden sınav takvimini ve başvuru detaylarını takip edebilirler. Geçelim tüm ayrıntılara...

2024 yılı KPSS başvuru ve sınav takvimi ÖSYM tarafından belirlenmiş olup, başvurular Lisans için 3-15 Mayıs, Ön Lisans için 13 Haziran - 2 Temmuz, Ortaöğretim için 18-30 Temmuz ve DHBT için 9-15 Ağustos tarihleri arasında alınacak.

Adaylar KPSS sınavı ne zaman diyor, Öğrenciler KPSS başvuru tarihi soruyor, Peki KPSS ücreti ne zaman açıklanacak öğrenmek istiyor?

Sınavlar; KPSS Lisans (Genel Yetenek-Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri) 14 Temmuz, Lisans (Alan Bilgisi) 20-21 Temmuz, Lisans ÖABT 4 Ağustos, Ön Lisans 1 Eylül, Ortaöğretim 15 Eylül ve DHBT 22 Eylül 2024 tarihlerinde yapılacak.

ogrenciler-kpss-ne-zaman-diyor-kpss-basvuru-tarihi-kpss-ucreti-aciklandi-mi-ogrenmek-istiyor.jpg

KPSS sonuçları ise Lisans ve ÖABT için 23 Ağustos, Ön Lisans için 20 Eylül, Ortaöğretim için 4 Ekim ve DHBT için 16 Ekim 2024 tarihinde açıklanacak.

Başvuru ücretleri henüz açıklanmamış olup, detaylar ÖSYM'nin internet sitesinde yayımlanacaktır.

Adayların heyecanla beklediği bu süreçte, başvuru işlemlerinin zamanında ve eksiksiz yapılması gerekmekte.

KPSS SINAV SONUÇ EKRANI