Öğrenciler Dikkat! Tercihler için bugün son gün

Öğrenciler Dikkat! Tercihler için bugün son gün
27 Temmuz'da başlayan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih işlemleri için bugün son gün. Sınava giren adaylar tercihlerini 8 Ağustos saat 23.59'a kadar yapabilecekler.

2023 yılında gerçekleştiren ve milyonlarca adayı ilgilendiren YKS için tercih işlemleri 27 Temmuz’da başlamıştı. Adaylar tercihlerini 8 Ağustos saat 23.59'a kadar yapılabilecekler.

Adaylar tercihlerini, kılavuzda yer alan kurallara göre ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden TC kimlik numaraları ve şifreleriyle veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulamasından bireysel olarak yapabileceklerdir.

Adaylar tercih işlemleri için 2023-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunu kullanabileceklerdir. Tercih yapacak adayların kılavuzu dikkatle incelemeleri, tercihlerini kılavuz bilgileri doğrultusunda yapmaları gerekmektedir.

Tercih işlemi yapacak olan adaylar tercih ekranında bulunan uyarılara dikkat etmeleri gerekmektedir. Tercih işlemi başvuru merkezlerinden yapılmayacak, öte yandan ÖSYM'ye posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listeleri geçerli olmayacaktır. Sadece elektronik ortamda yapılacak tercihler işleme alınacaktır.