O Ücretler Hesaplara Geçti

O Ücretler Hesaplara Geçti
Mayıs ayında gerçekleştirilen e-sınavlarda, gözetmen, salon başkanı ve e-sınav uygulayıcısı olarak görev alan öğretmenlerin sınav görev ücretleri hesaplarına aktarıldı. E-sınav görev ücretler hesaplara geçti.

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde yürütülen e-sınavlarda görev alan personelin sınav görevleri ücretleri ödenmeye devam ediyor.

O Ücretler Hesaplara Geçti

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında yapılan protokole göre, e-sınav ücretleri gerçekleştirildiği aydan sonra gelen ayın son haftası ödeniyor. Diğer bir değişle Mayıs ayında gerçekleştiren e-sınav görev ücretleri öğretmenlerin hesaplarına Haziran ayının 20'sinden sonra hesaplara yatırılıyor.

Mayıs ayı e-sınav görev ücretleri hesaplara aktarıldı

Bu kapsamda 1 - 31 Mayıs 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilen E-sınavlarda salon başkanı, Gözetmen ve E-sınav uygulayıcısı olarak görev alan öğretmenlerin sınav görev ücretleri hesaplarına aktarıldı.

haberici-001.jpg

E-sınav görev ücretleri ne kadar ?

MEB bünyesinde gerçekleştiren e-sınavlarda görev alan öğretmenlere ödenen ücretler aşağıdaki gibidir.

  • E-sınav gözetmen : 438,41 TL ( %15 Vergi Dilimi içinde olan)
  • E-sınav salon başkanı : 474,94 TL ( %15 Vergi Dilimi içinde olan)
  • E-sınav uygulayıcı : 548,01 TL ( %15 Vergi Dilimi içinde olan)

NOT: Hesaplanan ücretler yüzde 15 vergi diliminde olan öğretmenler içindir. Yüzde 20 vergi dilimine giren öğretmenlere ödenen sınav görev ücretleri daha düşüktür. https://www.mebhocam.com.tr/ takip edin