O Okullarda Görev Yapan Öğretmenler Birçok Avantajını Kaybetti

O Okullarda Görev Yapan Öğretmenler Birçok Avantajını Kaybetti
Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olarak hizmet vermekte olan özel program ve proje uygulaması ile hizmet vermekte olan okullara dair düzenlemeler yapıldı. Özel program uygulayan proje okullarının sayısında bakanlık azaltma yoluna gitti. Peki o okullar hangileri? Neden proje okulu kapsamından çıkarıldılar? O okul öğretmenlerine tanınan ayrıcalıklar nelerdi?

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde hizmet vermekte olan proje okulları masaya yatırıldı. Bakanlık özel program ve proje okullarında yaptığı denetlemeler sonucunda misyonlarını çeşitli sebeplerden dolayı getiremeyen okullardan söz konusu unvanı aldı. Proje okulları kendi öğrencilerini özel sınavlar neticesinde seçmekte olan okullardır. Bu okullara yönetici ve öğretmen olmak için de özel kurallar belirlenmiştir.

iste-o-avantajlar-detaylar-haberimizde.jpg

Toplamda 2 bin 197 tane okul yöneticisi de söz konusu okulların dönüştürülmesi sebebiyle Milli Eğitim Bakanlığının yönetici görevlendirme yönetmeliğine tabi olacaklar.

Söz konusu okulların listelerini bakanlık duyuracaktır.

Peki bu okullara sağlanan avantajlar nelerdir?

Proje okullarına üretecekleri projeler kapsamında ek ödenekler tahsis edilmekteydi.

Öğretmenlerin daha fazla çalışabilme imkanı bulacakları kurs vb. ders dışı faaliyetlere daha çık bir yapısı bulunmaktaydı.

Okul yöneticileri ise okul adına taleplerini daha etkili şekilde isteyebilmektelerdi.

Söz konusu okullarda görev yapan öğretmenlerin ve yöneticilerin atamaları valilikler tarafından yerine getirilmekteydi.

Sınavla öğrenci aldıkları için akademik başarısı yüksek öğrencilerle çalışma imkanları mevcuttu.

Meb Hocam/ ÖZEL HABER