O Öğretmenlerin Ek Dersi Kesilmeyecek Üstüne %25 Fazla Ödenecek

O Öğretmenlerin Ek Dersi Kesilmeyecek Üstüne %25 Fazla Ödenecek

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı kurumlarda görev yapan öğretmenlerin ek ders ücretleri ile ilgili düzenleme yöneticilerin ve Öğretmenlerin ek dersleri isimli yönetmelik ile belirlenir. 23 Nisan tarihinde öğretmenlerin ders niteliğinde olan ders ücretlerinin kesilmeyeceği bakanlık tarafından bildirildi. Ancak bir branşı var ki hem ek dersi kesilmiyor hem de %25 artırımlı olarak ödeniyor. İşte o branş ve detaylar.

O branş Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde eğitim öğretim faaliyeti yapan okulların aynı zamanda en çok aradığı branşlardan biridir. O branş özel eğitim öğretmenliğidir.

Özel eğitim öğretmenleri, kendilerine yönetmelikte tanınan hak gereği bütün ek dersleri %25 fazla olarak ödenmektedir. Ders görevi faaliyetleri başta olmak üzere, bu öğretmenlerimizin okutacakları bütün dersler ve alacakları görevlere ait ödenecek olan ücretleri %25 artırımlı olarak ödenir.

Hatta seminer görevinde de bu öğretmenlere ödenen ücret %25 artırımlı olarak ödenir. Özel eğitim sınıflarında ve özel eğitim uygulama okullarında görev yapan bu öğretmenlerimizin branşı yapılacak olan atamalarda da en düşük taban puanla atanan branşlardandır. Tüm bunların dışında destek eğitim odasında derse giren öğretmenlerin ders ücretleri de %25 artırımlı olarak ödenir.

Meb Hocam/ ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

15 Yorum