O öğrencilerin tamamı sınıfta kalacak

O öğrencilerin tamamı sınıfta kalacak

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklama neticesinde bu sene sınıfta kalacak olan öğrencilerle ilgili olarak geçtiğimiz aylarda kriterler belirlenmişti. Peki hangi öğrenciler sınıfta kalacak? Detaylar haberimizde...

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada da belirtildiği üzere öğrencilerin devam ve devamsızlık durumları ile ilgili olarak bakanlık tarafından belli kriterler belirlenmişti.

Söz konusu kriterlere göre bakanlık hazırlanan raporda öğrencilerin okula devam sorunlarının olduğunu belirlemişti. Özellikle lise öğrencilerinin ilgili devamsızlık durumlarından dolayı açık lisede öğrenim görmeye başladığını belirten bakanlık devamsızlıktan dolayı birçok öğrencinin sınıfta bırakılacağını ifade etmişti.

Ortaöğretim kurumları yönetmeliğinin 36.5.a maddesi gereği "Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, toplamda 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılır ve durumları yazılı olarak velilerine bildirilir." devamsızlıklarından dolayı söz konusu kurala uymayan öğrenciler sınıfta bırakılacaktır.

Söz konusu ilgili maddeyle alakalı herhangi bir esneme ve af çıkarılmayacağı da Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından ifade edilmişti.

Meb Hocam/ ÖZEL HABER