O Öğrencilere Türkçe Dersinden Sıfır Verilecek

O Öğrencilere Türkçe Dersinden Sıfır Verilecek

2023 2024 Eğitim Öğretim Yılının İkinci Döneminde uygulanan birinci ortak sınavlara girmeyen öğrenciler için 18 Nisan tarihinde tekrar ortak sınav düzenlenecek. Ortak sınavlara katılmayan öğrenciler için ilk olarak uygulanacak olan sınav Türkçe Dersinden yapılacak. Peki bu sınava girmeye kimler hak kazanmış durumda? Sınava giremeyecek öğrencilerle ilgili hangi yaptırımlar uygulanacak? Detaylar haberimizde...

Sınav soruları Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gönderilen 6. sınıfların Türkçe dersi sınavı için okullardan geçerli mazeretleri bulunan öğrencilerin listeleri istendir.

Mazeret olarak kabul edilecek olan belgeler olarak ise sağlık raporu ve okul idarelerinden dilekçe ile alınmış olan izinler olarak listelenmiştir.

ortak-sinavlar.jpg

Herhangi bir mazereti olmayan öğrenciler ise sınava girmemiş olarak kabul edilecekler ve e okulda yer alan not hanelerine sıfır hükmünde olan G girilecek.

Mazeret sınavlarının soruları ise yine bakanlığa bağlı olan https://mebbis.meb.gov.tr/ssologinBIDB.aspx?id=137 adresi üzerinden temin edilecektir.

Mazeret sınavına girmeyen öğrenciler için ayrıca bir sınav yapılmayacaktır. Söz konusu öğrenciler sınava girmemiş olarak kabul edilecekler ve bu öğrencilerin de e okuldaki not hanelerine sıfır hükmünde olan G girilecektir.

Meb Hocam / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

4 Yorum