O  öğrencilere tüm dersleri 100 de olsa takdir belgesi verilmeyecek

O öğrencilere tüm dersleri 100 de olsa takdir belgesi verilmeyecek

Sadece ortaokul ve lise öğrencilerine verilen takdir ve teşekkür belgeleri için Milli Eğitim Bakanlığı belli kurallar koymuştur. Peki hangi kurala uymayan öğrencilere takdir ve teşekkür belgesi verilmeyecek?

Takdir ve teşekkür belgeleri sadece lise ve ortaokul öğrencilerine verilmektedir. Bir öğrencinin dönem sonu ortalaması 70 ile 84.99 arasında olması durumunda söz konusu öğrenciye teşekkür belgesi verilir. Uygulama ortaokul ve lise öğrencileri için geçerlidir.

Öğrencinin not ortalaması 85 ve üzeri ise öğrenci takdir belgesi alır. Ancak bu belgeler belli hallerde öğrencilere verilmez. Zayıfı olan öğrencilere ne takdir ne de teşekkür belgesi verilir. Ders notu 50'nin altında olan öğrenci herhangi bir belge alamaz. Türkçe dersi 70'in altında olan öğrenci herhangi bir belge alamaz.

Tüm bunların dışında zayıfı olmayan derslerinde de çok başarılı olan öğrenciler eğer öğrenci davranışlarını değerlendirme kurulu yani disiplin kurulu tarafından kendilerine kınama ve okul değişikliği yaptırımı verilmişse yine herhangi bir belge alamazlar.

Meb Hocam / ÖZEL HABER