O Öğrencilere Beşinci Sınıftan Lise Sona Kadar Burs Bağlanacak

O Öğrencilere Beşinci Sınıftan Lise Sona Kadar Burs Bağlanacak

Milli Eğitim Bakanlığı fırsat ve imkan eşitliği yaratmak amacıyla her yıl İlköğretim ve ortaöğretim kurumları bursluluk sınavı düzenlemektedir. Düzenlenen sınav doğrultusunda başarılı olan öğrencilere sınavı kazandıkları tarih itibariyle lise son sınıfa kadar her ay burs kapsamında ödemeler yapılır. Peki bu burs aylık kaç TL olarak öğrenciler ödenecek? Sınavda başarılı olabilmek için öğrenciler kaç puan almak zorundadır?

İlköğretim ve ortaöğretim konuları bursluluk sınavı 21 Nisan tarihinde tüm yurtta düzenlendi. Sınava girmeye hak kazanan 5., 6., 7., 8., 9., 10., 11., sınıf öğrencileri sınavda ter döktü.

Sınav sonuçları 17 Mayıs tarihinde ilan edilecek. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Milli Eğitim Bakanlığının internet sitesinden ilan edilecek olan sınav sonuçları ile ilgili olarak sorgulama ekranı linki 17 Mayıs tarihinde paylaşılacak.

Söz konusu sınavda başarılı olan öğrencilere her ay 1500 TL burs ödemesi yapılacak. Yapılacak olan ödemeler öğrencinin sınavı kazandığı tarih itibariyle lise son sınıfı bitirene kadar devam edecek.

Öğrencilerin sınavda başarılı sayılabilmeleri için herhangi bir puan ve net sayısı belirlenmemiştir. Ancak önceki yıllarda sınavı kazanan öğrenciler 465 - 475 puan aralığında bir sonuçla sınavı kazanmışlardır.

Meb Hocam / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

2 Yorum