O İşlemi Yapmayan Okullarda Görev Yapan Öğretmenlerin Maaşları Geç Yatacak

O İşlemi Yapmayan Okullarda Görev Yapan Öğretmenlerin Maaşları Geç Yatacak
Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından kamu kurum ve kuruluşlarının maaş işlemleriyle ilgili kurumların yapılması gerekenlerle alakalı talimatlar verildi. Buna göre kurumlara bağlı bulundukları ilçe ve il müdürlüklerinin muhasebe servislerine belirlenen evrakları teslim etmeleri için süre verildi. Peki nedir o evraklar? Bu işlemlerin gecikmesi durumunda neler olacak? Detaylar haberimizde

Okullar özelinde düşünecek olursak. Okullarda görev yapan öğretmenlerin nisan ayı maaş değişiklik formlarının okul yönetimlerince hazırlanıp ilçe milli eğitim müdürlüklerine 3 Nisan tarihine kadar teslim edilmesi gerekir.

3 Nisan tarihine kadar okulların görevli öğretmenlerden kademe, derece terfileri gibi maaş ilerlemesi sağlayacak olan durumları maaş değişikliği formlarına işlemeleri gerekmektedir. Ayrıca maaş değişikliği formlarına nisan ayında gerçekleşmek kaydıyla yeni doğan çocuğu olan öğretmenler, aylıksız izine ayrılan öğretmenler, doğum iznine ayrılan öğretmenler gibi birçok değişikliğin yansıtılması gerekir.

Aksi halde öğretmenlerin özlük haklarının maaşlarına yansıması işlemleri gerçekleşmez. Söz konusu formlar ilçe muhasebe birimine teslim edildikten sonra ilçe muhasebe servisinin söz konusu maaşları malmüdürlüğüne göndermesi gerekmektedir.

Akabinde maaşlar için ödenek talep edilecektir. Söz konusu ödenekler 8-9 Nisan tarihlerinde tahsis edilecektir. Memur maaşları da bu şekilde ödenecektir.

İlgili işlemleri gerçekleştirmeyen kurumların bulunması durumunda ilçedeki bütün okulların maaşlarının ödeme işlemlerinin bayramdan sonraya kalması durumu da ihtimaller dahilindedir.

Meb Hocam / ÖZEL HABER