O hatayı yapan öğrenciler okul birincisi bile olsa takdir teşekkür alamayacak

O hatayı yapan öğrenciler okul birincisi bile olsa takdir teşekkür alamayacak
14 Haziran 2024 Cuma günü tüm yurtta 2023 2024 eğitim öğretim yılı sona erecek. Öğrenciler söz konusu eğitim öğretim yılının sonunda karnelerini alacaklar. Bazı öğrencilere Karnelerin yanında takdir ve teşekkür belgeleri verilecek. Ancak bazı öğrenciler dersleri ne kadar iyi olursa olsun söz konusu takdir ve teşekkür belgelerini alamayacaklar. Peki neden?

Bütün öğrencilerin takdir ve teşekkür belgeleri ile ilgili bildiği bazı şeyler eksik ve yanlış bilinmektedir. Teşekkür belgesi alabilmek için öğrencinin dönem sonu ortalamasının 70 ve 84.99 arasında olması gerekmektedir.

Takdir belgesi alabilmek için ise söz konusu ortalamanın 85 ve üzeri olması gerekmektedir. Ancak tüm bu şartları sağlamış olsa bile öğrenci hakkında tutulan bir tutanak neticesinde Öğrenci Davranışları Değerlendirme Kuruluna sevk edilmişse ve söz konusu sevk neticesinde en az kınama cezası almışsa, bu öğrencinin e-okul sisteminde takdir belgesi veya teşekkür belgesi alacak olan öğrenciler arasından ismi çıkartılır.

Söz konusu hüküm kesinlikle nettir. Teşekkür ve takdir belgeleri basılırken okul değişikliği ve kınama cezası almış olan öğrencilere takdir ve teşekkür belgelerinin verilemeyeceği ayrıca belirtilir.

Takdir ve teşekkür belgeleri öğrencilere sadece notlarında değil davranışlarını göstermiş olduğu olumlu seyir neticesinde de verilmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı öğrencilerin akademik başarıları kadar davranışlarındaki olumlu gelişmeyi de gözlemleyip ölçmeyi ve ödüllendirmeyi amaçlamaktadır.

Meb Hocam/ ÖZEL HABER