Müslüman Öğrencilere Öğretmen Arkadaşının Vurmasını İstedi! Okul Mühürlendi

Müslüman Öğrencilere Öğretmen Arkadaşının Vurmasını İstedi! Okul Mühürlendi
Müslüman öğrenciye öğretmen zulmü. Sonunda gereken yapıldı ve bu okul anında mühürlendi. Tepkiler çığ gibi büyüyor

Hindistan’ın Uttar Pradesh Eyaleti’nde bulunan bir özel okulda, eğitim veren kişilerin öğrencilere okulda bulunan Müslüman sınıf arkadaşlarına fiziksel şiddet uygulamaları yönünde teşvik etmeleri sonucunda okul ilgili kişiler tarafından kapatılarak mühür vuruldu.

Neha Devlet Okulu ise okulun kapanmasına gerekçe olarak, eğitim şartlarının gerekliliğini karşılamadığı yönünde gerekçede bulunarak yetkililer tarafından okul kapatıldığı söylendi. Kapanan okulun öğrencileri ise yakın çevredeki farklı okullara ya da devlet okullarına nakilleri yapılarak eğitimlerine kaldığı yerden devam etmeleri sağlanıyor.

Söz konusu olaydan sonra öğretmen Tripta Tyagi, Hindistan’da yer alan bir haber kanalına verdiği röportajda bu durumdan dolayı utanç duymadığını dile getirdi. Tripta Tyagi’nın öğrencilere yönelik olarak şiddet içeren talimatları bir video kaydı ile gün yüzüne çıktı.

Okul Mühürlendi

Ortaya çıkan videoda Tripta Tyagi’nın öğrencisine, Müslüman olmayan 7 yaşındaki arkadaşına tokat atmasını söylediği, çocuk atılan tokat üzerine ağlıyor ve öğretmenden daha sert vurmasını söylediği yansıdı.

Bu skandal video sosyal medya platformunda hızlı bir şekilde yayıldı ve pek çok kişi söz konusu olan öğretmene yönelik adli işlem yapılması gerektiğine dair pek çok insan yorum yaptı. Mağdur olan öğrenci babası ise polise olayı bildirdi ve çocuğunu hemen okuldan aldı, fakat öğrencinin babası herhangi bir suçlamada bulunmadı. Yaşanan bu olayın ardından okul yetkililer tarafından kapatılarak mühürlendi.