Müfredat değişiyor, eğitimde radikal kararlar alınıyor! Mülakatla öğretmen alımı da kalkıyor mu?

Müfredat değişiyor, eğitimde radikal kararlar alınıyor! Mülakatla öğretmen alımı da kalkıyor mu?
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından yapılması beklenen atama açıklamalarının gölgesinde mülakatla alımda oluşan belirsizliği ortadan kaldıran bir açıklama yapıldı

2024 öğretmen atamalarında mülakat kaldırılacak mı? Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde öğretmenlere vaat olarak sunulan mülakatı kaldırma ile ilgili açıklamalar sonuçsuz kaldı. Her ne kadar kesin bir dille mülakatın olacağı söylense de eğitim yönetmeliğinde son günlerde yapılan yenilikler “acaba bu kanunda esner mi?” sorusunu akıllara getiriyor.

Bakan Yusuf Tekin tarafından yapılan açıklamalar öğretmen atamalarının mülakatla devam edeceğini gösteriyor. Atama bekleyen öğretmen adayları bu yıl yapılacak öğretmen alımlarının mülakatsiz olmasını beklerken Bakan Tekin canlı yayına katılarak kafalarda oluşan soru işaretlerini şu sözlerle bitirdi:

“Mülakatla alımlar devam edecektir.”

“2016 yılında kurulmuş bir sistem var” diyen Bakan Tekin öğretmen alımlarında sözlü sınavın olmasını bir yasal zorunluluk olarak gördüğünü de sözlerine ekledi. “Yasa gereğince mülakatla alım olmak zorunda. Herhangi bir yeni kanun çıkmadı. Var olan kanunda da bir değişiklik yapılmadı. Bu nedenle mülakat sistemimiz devam edecektir” diyerek sözlerini tamamladı.