Müfettişler, şube müdürleri, ilçe milli eğitim müdürleri ve il milli eğitim müdür yardımcıları maaşları için çağrı!

Müfettişler, şube müdürleri, ilçe milli eğitim müdürleri ve il milli eğitim müdür yardımcıları maaşları için çağrı!
Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan Milli Eğitim Bakanlığı’na müfettiş yardımcıları, müfettişler, şube müdürleri, ilçe milli eğitim müdürleri ve il milli eğitim müdür yardımcıları maaşları hakkında çağrı da bulundu.

Mali haklarının iyileştirilmesinin önemine dikkat çeken Talip Geylan Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olarak görev yapan yöneticilerin görev ve sorumluluklarına uygun bir ücret belirlenmesi gerektiğini dile getirdi.

Talip Geylan açıklamasında;

Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan açıklamalarında;

''Biz bunu defaten gündeme getirdik. Bakın şu an Milli Eğitim Bakanlığında, müfettiş yardımcılarımız, müfettişlerimiz, şube müdürlerimiz, ilçe milli eğitim müdürlerimiz, il milli eğitim müdür yardımcılarının aylık ücretleri mahiyetinde görev yapan personelin nerdeyse daha altına düşmüş durumda.

Bu olmaz. Milli Eğitim Bakanlığı mutlaka, müfettiş ve yöneticilerle alakalı ücret düzenlemesine gitmeli. Gitmezse ne olur? Gitmezse bir süre sonra Milli Eğitim Bakanlığı, müfettiş ve yönetici bulamama sorunu ile karşı karşıya kalacak.

Bunun için Sayın Yusuf Tekin'in bir çalışma başlattığını biliyorum. Ama herhalde araya başka süreçler girdiği için inkıtaa uğradı. O çalışmanın tamamlanması, müfettiş yardımcılarımız, müfettişlerimiz, şube müdürlerimiz, ilçe milli eğitim müdürlerimizle alakalı mutlaka bir ücret düzenlemesi, görev yetki ve sorumluluklarına mütenasip bir ücret düzenlemesi mutlaka hayata geçirilmelidir .'' ifadelerini kullanarak konuya ilişkin sorun ve talepleri ile Milli Eğitim Bakanlığı’na çağrı da bulundu.