Milli Eğitim Bakanlığından Öğretmenlere Yeni Görev

Milli Eğitim Bakanlığından Öğretmenlere Yeni Görev
Okullarda enerji verimliliği adına sürekli hale gelmiş olan eğitimlerin devamı niteliğinde öğretmenlere resmi yazı ile usul ve esasları belirtilen görevler verildi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Enerji Verimliliği ve Çevre Dairesi Başkanlığı tarafından oluşturulan eğitim materyallerinin okullarda kullanılması talimatı resmi yazılarla okullara gönderildi. Peki söz konusu materyalleri kimler kullanacak? Hangi branş öğretmenleri söz konusu görevleri yerine getirmekle yükümlüdür?

Milli Eğitim Bakanlığı ile Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı arasında imzalanan protokol gereği okullarda enerji verimliliği konusu işlenirken kullanılacak materyallerin belirtildiği bir resmi yazı yayınlandı. Peki söz konusu resmi yazı gereği hangi öğretmenler ilgili eğitimi verecekler.

enerji-verimliligi-egitimi.jpg

Enerji verimliliği okullarda en çok Fen Bilimleri, Fizik, Kimya, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Derslerinde işlense de okullarda yer alan sosyal kulüpler vasıtasıyla da öğretmenler görevlendirilir. Değerler eğitimi kulübü başta olmak üzere öğrencilerin söz konusu eğitimi almaları için okul müdürlüğü tarafından ayrıca görevlendirilecek öğretmenlerin de ilgili alanda eğitim vermeleri istenilebilir.

Enerji verimliliği eğitimlerinde kullanılacak olan materyallere https://enerji.gov.tr/evcedbilinclendirmetanitimvebilinclendirme adresinden erişilebilmektedir.

Söz konusu materyaller, bilgilendirme notları, sunular ve videolardan oluşmaktadır.

Meb Hocam / ÖZEL HABER