Milli Eğitim Bakanlığı'ndan Cep Telefonu İle İlgili Flaş Karar! Tüm Öğrenciler Bu Haberi Bekliyordu

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan Cep Telefonu İle İlgili Flaş Karar! Tüm Öğrenciler Bu Haberi Bekliyordu
Milli Eğitim Bakanlığından öğrencilerin cep telefonu kullanmasıyla ilgili flaş açıklama geldi. Okullarda cep telefonu artık serbest mi olacak?

Uzun zamandan bu yana öğrencilerin telefon kullanmasıyla ilgili okullarda çeşitli sıkıntılar yaşanıyor. Çeşitli önlemler alınmaya çalışılarak bu durumun önüne geçilmeye çalışan önemli bir irade var. Bakan Tekin yeni sene de ciddi önlemler alınacağının sinyalini verdi.

Bakan yaptığı açıklamada derslerin cep telefonu yüzünden olumsuz etkilenmesinin önlemini alacağının bir kere daha altını çizdi.

Toplantı Yapıldı

Gölbaşı Mogan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde 2023-2024 eğitim öğretim yılı ile ilgili olarak “2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Hazırlık ve Değerlendirme Toplantısı” yapıldı. Bakan Tekin burada önemli açıklamalarda bulundu.

Geçmiş senelerde olan sıkıntıların bu sene tekrarlanmaması için bir araya geldiklerini belirten Tekin bu seneye özel bazı önlemlerin alınacağını söyledi. Bu senenin sorunsuz olarak geçirilmesi adına büyük bir çaba gösterdiklerini dile getirdi.

Dijital Ortamlardan Öğrenciler Arınmalıdır

Deprem bölgesindeki öğretmenlerin konaklama sorunuyla yakından ilgilendiğini belirten Tekin bu konuyla ilgili kesin talimat verdiğini toplantıda dile getirdi. Ayrıca öğretmenlerin önlük giymeleri noktasında teşvik edildiğini ve bu teşvikin devam edeceğini söyledi.

Dijital bağımlılıkla mücadele edileceğinin ayrıntılarını kamuoyu ile Bakan paylaştı.

"Öğrencilerimizin eğitim sürecinde sınıflarda derslerini aksatacak oranda cep telefonu kullanmamaları ve buna benzer özellikteki cihazları sınıflara girilmemesi noktasında önlemler alacağız.”

Ayrıca Bakan Tekin öğrencilerin sosyal medyaya girerek ödev ve ders içeriklerine ulaşma noktasında da ciddi önlemler alınacağının bilgisini verdi. Ayrıca bu noktada velilerin ve öğretmenlerin de daha hassas olmaları gerektiğini açıkladı