Millî Eğitim Bakanlığı Mecburi Durumlar Dışında Kıyafetler Değişmeyecek

Millî Eğitim Bakanlığı Mecburi Durumlar Dışında Kıyafetler Değişmeyecek
Milli Eğitim Bakanlığı beklenen açıklamayı yaptı. Kıyafet açıklaması velileri oldukça memnun etti.

Yeni eğitim öğretim yılı başlamasan MEB yeni tedbirleri paylaştı. Türkiye’deki bütün okullara giden yazıda mecburi durumlar dışında kesinlikle okul kıyafetlerinde değişikliğe yapılmayacağını bildirdi.

Yeni alınan kararlardan birisi de obeziteye karşı her gün düzenli olarak öğrencilere kültürfizik hareketleri yaptırılacağını belirtti.

Milli Eğitim Bakanlığından Yeni Eğitim öğretim Yılı İçin Alınan Tedbirler

MEB yeni eğitim öğretim yılı için alınan tedbirleri açıkladı. Bakan Yusuf Tekin’in imzasıyla bütün illere gönderilen genelgeye Bakanlığa bağlı kurum ve okullarda yeni eğitim ve öğretim yılı 11 Eylül’de başlıyor. Bu sene Cumhuriyeti’ni 100. Yıl kutlamaları çok il ve ilçelerde okul müdürleri tarafından gerekli tedbirler ve planların aksamaması zamanında yapılması da sağlanmış olacak.

MEB deprem bölgesinde de gerekli tedbirleri aldı. Orada görev yapacak öğretmenlerin konaklanması için valilerle alınan tedbirler okullar açılmadan tamamlandı. Deprem bölgesindeki öğrencilerin kayıpları içinde Bakanlık tarafından hazırlanan program ile 11 Eylül ila 6 Ekim arasında eğitim öğretim faaliyetleriyle birlikte uygulanacağını da bildirdi.

Kültürfizik Hareketleri Yaptırılacak

Okullarda öğrencilerin güne zinde, dinç, neşeli başlamaları ve sağlıkla yaşam için alışkanlık edinmeleri açısından imkanlar dahilinde sabah sınıflara geçilmeden kısa süreli bir kültürfizik hareketleri yaptırılacak. Öğrencileri fiziksel aktivitelere ve sağlıklı beslenme alışkanlığı edenlerini teşvik etmek için “Okulda Sağlıklı Besleniyorum” adlı program yürütülecek.