Milli Eğitim Bakanlığı Açıkladı! LGS'ye Ne Getirilecek?

Milli Eğitim Bakanlığı Açıkladı! LGS'ye Ne Getirilecek?
Milli Eğitim Bakanlığı, 2 Haziran 2024 Pazar günü uygulanacak Liselere Geçiş Sistemi için sınava neler getirilip neler getirilmeyeceğinin listesini paylaştı. LGS'ye neler getirilecek? Öğrenciler bu detaylara dikkat ederse hem sınav güvenliğinde sorun yaşanmayacak hem de sınavın güvenliği riske girmemiş olacak. İşte paylaşılan o liste:

LGS, 2 Haziran 2024 Pazar günü yapılacak. 24 Mayıs'ta e-Okul üzerinden sınav giriş belgeleri paylaşıldı. Öğrenciler sınav yerlerini öğrendiler. Ancak sınav giriş belgesinin, öğrenci tarafından e-Okul ekranından alınması değil; onaylanıp mühürlenmiş olarak, okul müdürlüğünden alınması gerekiyor. Milli Eğitim Bakanlığı, LGS'ye ne getirilecek sorusuna açıklık getirdi.

LGS'ye Ne Getirilecek?

LGS'ye girecek olan öğrencilerin, onaylı ve mühürlü sınav giriş belgesi ile geçerli kimlik belgesi olmadan gelmeleri halinde, sınava alınmaları söz konusu olmayacak.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğrencilere kalem, silgi ve kalemtıraş dağıtımı da yapılmayacak. Bu nedenle öğrencilerin yanlarında, en az iki adet koyu siyah renkli, yumuşak uçlu kurşun kalem, bir adet kalemtıraş bir de iz bırakmayan silgi bulundurmaları gerekiyor.

Öğrenciler yanlarında su şişesi bulundurabilecek. Ancak şişenin üzerindeki etiketin çıkartılmış olması; suyun şeffaf bir şişe içerisinde bulunması gerekiyor. Böylece sınav sırasında öğrenciler susuz kalmamış olacaklar.

Sınav salonuna alınmayacak araç gereçler arasında ise aksesuar, elektronik cihaz, çanta, cüzdan, açıölçer, kesici alet... gibi şeyler yer alıyor. Engelli öğrenciler için doktor tarafından gerekli görülen cihazların sınav salonlarına alınmasında ise herhangi bir problem yaşanmayacak.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından alınan bu önlemler, sınav güvenliği ve öğrencinin konsantrasyonu açısından büyük önem arz ediyor. Bu nedenle öğrencilerin, sınav öncesinde herhangi bir sorun yaşamamak adına bu detaylara dikkat etmeleri önemli.