Millet ittifakından öğretmen adaylarını sevindiren haber: 100 bin atama yapılacak!

Millet ittifakından öğretmen adaylarını sevindiren haber: 100 bin atama yapılacak!
CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın yaptığı 45 bin öğretmen ataması açıklamasının, eğitim camiası ve öğrenciler arasında büyük hayal kırıklığı yarattığını belirtti.

Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın 45 bin öğretmen ataması yapılacağı açıklamasının hayal kırıklığı yarattığını belirterek, atama bekleyen öğretmenlerin 100 bin öğretmen atamasına kilitlendiğini vurguladı. Kaya, “Millet İttifakı’nın iktidarının birinci yılı içinde 100 bin öğretmen ataması yapacağız." şeklinde açıklama yaptı.

Kaya, Erdoğan'ın açıklamasının atama bekleyen öğretmenler için hayal kırıklığı olduğunu ifade ederek, atama takviminin ve branş dağılımının da "çıkmaz ayın başında" açıklanacağı duyurusunun yetersiz olduğunu belirtti. Kaç engelli öğretmen alınacağı, kaç okul öncesi öğretmeni, kaç sınıf öğretmeni, fizik, kimya, matematik, Türkçe, edebiyat, beden eğitimi öğretmeni alınacağı gibi konularda da açıklama yapılmadığını söyledi.

CUMHURİYETİN 100. YILINDA 100 BİN ATAMA!

millet-ittifakindan-ogretmen-adaylarini-sevindiren-haber-100-bin-atama-yapilacak-gencleri-daha-

Kaya, AKP hükümetinin 90 bin ücretli öğretmeni kölelik ücretiyle çalıştırdığını ve 45 bin öğretmen ataması yapılmasının ne akılla, ne de vicdanla açıklanabileceğini ifade etti. Millet İttifakı olarak ise iktidarlarının birinci yılı içinde 100 bin öğretmen ataması yapacaklarını ve kapatılan 20 bin köy okulunu açacaklarını vurguladı. Ayrıca Cumhuriyet'in yüzüncü yılında da 100 bin öğretmen ataması yapacaklarını söyleyen Kaya, böylece bir yıl içinde toplamda 200 bin öğretmen ataması yapmayı hedeflediklerini belirtti.

GENÇLERİ MAĞDUR ETMEYİN

Yaklaşan seçimler öncesinde, gençlerin geleceğinin belirsiz olduğunu vurgulayan CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, hükümetin eğitim politikalarının yarattığı mağduriyetlerin bir an önce sona erdirilmesi gerektiğini belirtti. Cumhurbaşkanlığı Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurulu üyelerine de seslenerek, eğitim sistemindeki yıkımın sorumluluğunun onlarda olduğunu hatırlattı. Gençlerin geleceği için birlikte hareket edilmesi gerektiğini belirten Kaya, seçimlerden sonra Millet İttifakı iktidarında eğitim alanında köklü değişiklikler yapacaklarını da sözlerine ekledi.

Kaynak:MEB Hocam