Mesleki Eğitimde Sektörel İş Birliği Toplantısı

Mesleki Eğitimde Sektörel İş Birliği Toplantısı
Mesleki Eğitimde Sektörel İş Birliği Toplantısı

Mesleki ve Teknik Eğitim Yoluyla Sosyal ve Ekonomik Uyum Projesi (SEUP) adı altında Mesleki Eğitimde Sektörel İş Birliği Toplantısı İzmir Balçova Termal Otel’de gerçekleştirildi.

Proje Avrupa Birliği tarafından finanse edilen, Alman Kalkınma Bankası ile Milli Eğitim Bakanlığı iş birliği ile uygulanan proje kapsamında, iş dünyası, meslek örgütleri temsilcilerinin katılımı ile mesleki eğitimde iş birliğine yönelik fikir alış verişinde bulunuldu.

Okullar Fabrikaların İçinde Yer Alacak

Toplantıda MEB Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Ali Karagöz, Meslek liseleri Tematik olacak, bu okullar ise fabrikaların içinde yer alacak ifadelerini kullanarak, mesleki eğitimde sektörel işbirliğini güçlendirmek, mesleki eğitimin kalitesini yükselmek ve öğrencileri bu noktada daha iyi yetiştirerek iş dünyasında etkin bir iletişim kurulması amacı ile düzenlendiğini belirtti.

Sözlerine devam eden Karagöz, ”Bölge okulları kurma konusunda Bakanlığın çalışmalarının sürdüğünü vurgulayan Karagöz, meslek liselerinin tematik hale geleceği bilgisini verdi. Mesleki eğitimin en büyük paydaşlarının iş dünyası temsilcileri olduğunu kaydeden Karagöz, bazı işletmelerin eğitim ve üretimin iç içe geçtiği bir modele dönüştürülerek fabrikaların içinde okul açılacağını belirtti.