MEB'in E-sınavı nedir?

MEB'in E-sınavı nedir?
Elektronik sınav sistemi, şu anda Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Motorlu Taşıtlar Sürücü Kursu kursiyerlerinin sınavlarında kullanılan bir sistemdir

MEB'in E-sınavı nedir?

Elektronik sınav sistemi, şu anda Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Motorlu Taşıtlar Sürücü Kursu kursiyerlerinin sınavlarında kullanılan bir sistemdir. Ankara, İstanbul ve İzmir gibi 16 ilde elektronik ortamda düzenlenen bu sınavların yaygınlaştırılması için çalışmalar devam etmektedir. İşte, E-Sınav hakkında merak edilen tüm detaylar.

444444.jpg

E-Sınav Nedir ve Nasıl Yapılır?

E-Sınavlar için randevu almak gerekmektedir. Eğer bir kursiyer elektronik sınavda başarısız olursa, yeniden sınava girebilmek için en erken 15 gün sonra yeni bir randevu alabilir. Ayrıca, bir kursiyer en son katıldığı sınavın üzerinden 45 gün geçmesine rağmen elektronik sınava girmemişse, 1 sınav hakkı yanmış olur. Dolayısıyla, en son girdiğiniz e-sınav tarihinden itibaren 45 gün geçmeden yeniden sınava girmeniz gerekmektedir.

E-Sınav, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen merkezlerde ve illerde bilgisayar üzerinden yapılan bir sınav sistemidir. Basılı evrak kullanılmadan, tüm sınav uygulama ve değerlendirmesi bilgisayarlar aracılığıyla elektronik ortamda gerçekleştirilir. E-Sınavlar bilgisayar başında yapılır ve özel e-sınav yazılımı sayesinde sorulara ileri geri gidilebilir ve seçenekleri işaretleyerek cevaplar verilebilir.

E-Sınavın Avantajları Nelerdir?

E-Sınavlar sayesinde, merkezi sınav sisteminde aylarca beklemek zorunda kalmadan uygun olan günlerde randevu alabilirsiniz. Aynı zamanda, kursa kayıtlı olduğunuz ilçe dışında da sınava girebilme imkanına sahip olursunuz. E-Sınavlar, kağıt maliyetinden tasarruf sağlamakla birlikte, sınavı tamamladıktan hemen sonra sonuçları alabilme imkanı sunar. Başarısız olan bir aday, en yakın tarihte internet üzerinden yeni bir randevu alarak bir sonraki sınava girebilir.

Kaynak:MEB Hocam