MEB'den tüm öğretmenlere izin kararı geldi! İşte Resmi Yazı

MEB'den tüm öğretmenlere izin kararı geldi! İşte Resmi Yazı
Milli Eğitim Bakanlığı gönderdiği resmi yazıda, 1 Eylül tarihinde ilk atama ile atanan öğretmenler hariç tüm öğretmenlerin izinli sayılacağını duyurdu..

MEB'den tüm öğretmenlere izin kararı geldi! İşte Resmi Yazı

2023 2024 eğitim öğretim yılı hazırlıkları sürerken Milli Eğitim Bakanlığı gönderdiği resmi yazı 1 Eylül tarihinde ilk atama ile atanan öğretmenler hariç tüm öğretmenlerin izinli sayılacağını duyurdu..

Öğretmenlerin Eylül dönemi seminer çalışmaları 4 Eylül 2023 tarihinde başlayacak. Ancak mevcut yasal düzenlemeye göre, öğretmenlerin 1 Eylül 2023 tarihinde okullarında olması gerekiyor.

Milli Eğitim Bakanlığı bu durumda öğretmenlerin 1 Eylül tarihinde okul müdürleri tarafından okullara çağrılmasının önüne geçmek için gönderdiği resmi yazı ile birlikte, 1 Eylül tarihinde ilk atama ile atanan öğretmenler hariç tüm öğretmenlerin izinli sayılacağını duyurdu..

Bakanlık aynı zamanda resmi yazıda 4 - 8 Eylül tarihleri arasında yürütülecek olan seminer çalışmalarının programını da öğretmenlere gönderdi. Gönderilen resmi yazıya göre, MEB bünyesinde görev yapan kadrolu ve sözleşmeli öğretmenler 4 Eylül tarihinde okullarında olacak.

İşte Resmi Yazı ;

Bu kapsamda öğretmenler;

1- İlk defa atanıp 1 Eylül 2023 tarihinde göreve başlayacak olanlar hariç olmak üzere 1 Eylül 2023 tarihinde izinli sayılacaklardır.

2- Mesleki çalışmalarını ise 04-08 Eylül 2023 tarihleri arasında görev yaptıkları okul/kurumda ekteki program doğrultusunda yapacaklardır.

Bilgilerini ve gereğini rica ederim.

Kemal ŞAMLIOĞLU
Bakan a.
Bakan Yardımcısı