MEB'den son dakika basın açıklaması geldi!

MEB'den son dakika basın açıklaması geldi!
MEB'den Kurum Açma İzni ile İş Yeri Açma ve Çalışma Ruhsatı Almadan Liselere ve Üniversitelere Hazırlık Kursu Adı Altında Çevrim İçi Eğitim Verdiği İddiasıyla Faaliyet Gösteren Yapılara İlişkin Basın Açıklaması geldi. MEB'den son dakika basın açıklaması

MEB'den son dakika basın açıklaması geldi

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in geçtiğimiz gün katıldığı programda merdiven altı eğitim kurumlarına karşı sıkı takip yapılacağı, öğrencilerin örgün eğitimden açık liselere geçmesinin zorlaştırılacağı açıklamaları sonrasında MEB'den Kurum Açma İzni ile İş Yeri Açma ve Çalışma Ruhsatı Almadan Liselere ve Üniversitelere Hazırlık Kursu Adı Altında Çevrim İçi Eğitim Verdiği İddiasıyla Faaliyet Gösteren Yapılara İlişkin Basın Açıklaması geldi.

MEB'den yapılan son dakika açıklama şu şekilde ;

Bilindiği üzere Bakanlığımız, öğrenci ve velilerimizin herhangi bir mağduriyet yaşamaması için merdiven altı yapılara karşı mücadelesini sürdürmektedir.

Bu kapsamda kurum açma izni ile iş yeri açma ve çalışma ruhsatı almadan liselere ve üniversitelere hazırlık kursu adı altında çevrim içi (online) eğitim verdiği iddiasıyla faaliyet gösteren sitelere karşı öğrenci ve velilerimizin çok daha dikkatli olmaları gerekmektedir.

Öğrenci ve velilerimizin herhangi bir mağduriyet yaşamamaları için izinsiz faaliyet gösteren bu tip yapılara itibar etmemeleri önem arz etmektedir.

Buna karşı Bakanlığımıza bağlı olarak faaliyet gösteren özel kurs/uzaktan öğretim kursların listesine aşağıdaki linkten ulaşılabilir.

https://ookgm.meb.gov.tr/kurumlar.php?=kurs adresinden ulaşılabilir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.