MEB’den Özel Okullar İçin Yeni Duyuru Geldi! Ücretsiz Ders Kitabı Şartları Değişiyor mu?

MEB’den Özel Okullar İçin Yeni Duyuru Geldi! Ücretsiz Ders Kitabı Şartları Değişiyor mu?
Ücretsiz ders kitaplarıyla ilgili Milli Eğitim Bakanlığından açıklama geldi. Özel okulların kitap konusu netliğe kavuştu

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından özel okullara kitap dağıtımı noktasında yeni duyuru geldi. Özel okullara ücretsiz ders kitabı verilmesi başlığı ile gönderilen yazıda birçok madde dikkat çekti. Kaynak israfının önüne geçmek için böyle bir duyuruyu gerçekleştiren MEB, 1 ve 5 Eylül tarihleri arasında her sınıf seviyesine uygun olarak kitap taleplerinin güncellenmesinin gerektiğini bildirdi.

Özel Okullara Ücretsiz Kitap Dağıtımı

MEB tarafından yapılan açıklama ile birlikte 1 ve 5 Eylül tarihleri arasında yeni açılacak olan ekran üzerinden kitap taleplerine dair güncellemelerin gerçekleştirilmesi gerekiyor.

Dağıtılan bu kitapların sene içerisinde aktif olarak kullanılması gerektiği de belirtildi. Ayrıca özel okullara dağıtılan kitapların eğitim ve öğretim yılının bitiminde il ya da ilçe eğitim müdürlüklerine eksiksiz bir şekilde teslim edilmesi gerektiği belirtildi.

Yazıda ayrıca;

  • Her yıl mayıs ayının sonuna kadar öğrencilerin öğrenim ücretlerinden tutunda yemek, servis, kıyafet ve etüt gibi hizmetlerden alınan ücretlerin ilan edilmesi gerekiyor. Bu duruma ek olarak öğrenim ücreti dışında diğer ücretlere dair yüksek fiyat çıkarılmasının da önüne geçmek amaçlanıyor. Bunun içinde şikayetlerin Bakanlığa gönderildiği de yazı içerisinde açıkça belirtiliyor.
  • Ücretsiz olarak dağıtılan kitapların geri dönüşüm ile birlikte bir kazanç yoluna gidildiğine dair şikayetlerin de bakanlığa gönderildiği belirtiliyor.
  • Bu durumlara göre yukarıda belirtilen maddelerin eksiksiz bir şekilde özel okullar tarafından gerçekleştirilmesi gerektiği de belirtildi.