MEB'den önlük teşviki için yeni adım

MEB'den önlük teşviki için yeni adım
MEB'in yeni eğitim öğretim yılında öğretmenlere önlük teşviki ile ilgili genelgesinin ardından teşvikin ilk adımı ile ilgili detaylar ortaya çıkmaya başladı.

Son günlerin tartışma yaratan konusu olan öğretmenlerin önlük giymesinin teşvik edilmesi konusunda yeni adımlar geliyor.

Bakan Yusuf Tekin'in yeni eğitim öğretim yılında öğretmenlerin derslere beyaz önlük giyerek girmelerinin teşvik edileceği açıklamalarından sonra, konu öğretmenler odası sohbetlerine de taşındı.

Sohbetlerde konuşulanlara göre MEB öğretmenlere önlük teşviki için yeni adımlar atacak. Milli Eğitim Bakanlığının, öğretmenlere önlük teşviki konusunda neler yapacağına dair henüz resmi bir karar ya da açıklama bulunmuyor. Ancak bakanlığın ilk teşviki konusunda ilk ipuçları gelmeye başladı.

24 Kasım'da önlük mü verilecek?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in Eskişehir'deki Öğretmenler Odası Buluşmaları kapsamında görüşme yaptığı öğretmenlerle sohbetinde, 24;Kasım Öğretmenler Günü'nde öğretmenlere bakanlık tarafından ücretsiz önlük dağıtılacağı yönünde konuşma yaptığı iddia edildi. Bu iddialar toplantıya katılan öğretmenlerden bazıları tarafından sosyal medya hesaplarında paylaşıldı.