MEB'den okulların açılmasıyla birlikte yeni kısıtlamalar geliyor

MEB'den okulların açılmasıyla birlikte yeni kısıtlamalar geliyor
Milli Eğitim Bakanlığı yeni eğitim öğretim yılında öğrencilerin derslere telefon ile girmesi kısıtlayacak uygulamaları devreye alıyor..

Milli Eğitim Bakanlığı 2023 2024 Eğitim Öğretim yılı hazırlıklarını sürdürürken, bir yandan da yeni eğitim öğretim yılında öğrenciler için bir takım kısıtlamalara gidilecek.

Bakan Yusuf Tekin geçtiğimiz gün yaptığı açıklamalarda, yeni eğitim öğretim yılında öğrencilerin derslere cep telefonu ile girmelerinin önüne geçilecek açıklamalarından sonra Bakanlık okullara talimatı gönderdi.

MEB'den okulların açılmasıyla birlikte yeni kısıtlamalar geliyor

MEB, öğrencilerin okul içinde ve sınıflarda dersleri aksatacak şekilde cep telefonu kullanmalarını ve sınıfa sokmalarını engellemek için önlemler almaya kararlı. Ayrıca, öğrenci okul dışında dijital ortamlarda zaman geçirmelerine neden olabilecek durumları önlemek amacıyla ödev veya benzeri bilgilendirmelerle ilgili sosyal medya kullanımına sınırlama getirilecek. Bakan Tekin, bu adımların amacını "Cep telefonlarının sınıflarda olması doğru değil." diyerek açıkladı.

Öğretmenlere önlük tavsiyesi

Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmenlerin derslerde beyaz önlük giymesine yönelik bir uygulama başlatmıştı. Bakan Tekin, bu uygulamanın zorunlu olmadığını, sadece öğretmenlere teşvik amaçlı olduğunu belirtti. Ayrıca, okullardaki onarım çalışmaları ve diğer konular da gözden geçirilerek, okulların 11 Eylül tarihinde hazır hale getirilmesi için çalışmalar sürdürülecek.