MEB'den İl MEM'lere öğretmenler için talimat

MEB'den İl MEM'lere öğretmenler için talimat
Milli Eğitim Bakanlığın Mayıs ayında ataması yapılan 45 bin öğretmenin güvenlik soruşturmaları konusunda hassas davranılması için İl MEM'lere talimat gönderdi.

MEB'den İl MEM'lere öğretmenler için talimat

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesine Mayıs ayında ataması yapılan 45 bin sözleşmeli öğretmen Eylül ayından itibaren görevine başlayabilecek.

Ancak ataması yapılan öğretmenlerin görevlerine Eylül ayında başlayabilmeleri için haklarında yürütülen güvenlik soruşturmalarının tamamlanması gerekiyor. Bazı İl Milli Eğitim Müdürlükleri kendi şehirlerine atanan öğretmenlerin güvenlik soruşturmalarını tamamlayıp, öğretmenlere bilgi verirken, bazı İl Milli Eğitim Müdürlüklerinden ise ses seda çıkmamaktadır.

Durumun Bakanlığa bildirilmesiyle birlikte ataması yapılan öğretmenler için İl MEM'lere talimat gönderildi. Bakanlık İl MEM'lerden ataması yapılan öğretmenlerin güvenlik soruşturmalarının tamamlanması ve öğretmenlere bilgi verilmesiyle ilgili olarak hassas davranılmasını istedi.

Öte yandan ataması yapılan öğretmenler, bir an evvel atandıkları illerden ev kiralayıp, hazırlanmak için güvenlik soruşturmalarının bir an evvel tamamlanmasını bekliyor..