MEB Zorunlu Din Dersleri Saatini Arttırdı! Ders Saatleri Değişti

MEB Zorunlu Din Dersleri Saatini Arttırdı! Ders Saatleri Değişti
Zorunlu Din dersi saatlerinde değişiklik yapıldı. Bazı sendikalar bu duruma önemli bir tepki verdi. Bazı taraflar ise gayet olumlu karşıladı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ilk ve ortaöğretim zorunlu olan din dersleri saatinde değişiklik yaptı. Haftalık çizelgeye göre saatler artırıldı.

MEB okulların açılmasına az bir zaman kala din derslerini arttırarak zorunlu hale getirdi. 30 Ağustos 2023'de yayınlanan açıklamalara göre “Din, Ahlak”, “İnsan, Toplum”, “Akademik Çalışmalar”, “Kültür, Spor ve Sanat “gruplarında seçmeli derslere karar verdi.

Yapılan yeni programda 9 ve 10’ lar için, “insan, bilim ve toplum”, “kültür, spor ve sanat”, “ahlak, değer ve din” bu gruptakilerden bir ders, 12 ve 11. Sınıflar için ise bu guruplardan en az 2 tane seçmesi zorunlu hale getirildi.

2017 yılında din dersleri 2 saat zorunlu olmuştu. Bazı temel derslerin saatleri düşürülmüştü. Yeni alınan kararlara göre de din dersleri ortaokulda 4 saat, lise öğrencilerine 3 saat din dersi verildi. MEB 18 saat Arapça dersi verilmesinin önünü açtı.

Derslerde yapılan değişikliklere sendikalardan tepki geldi!

MEB ve İktidarın eğitimi gerileştirdiklerini ve kindar bir nesil yetiştirmeye çalıştıklarını belirttiler. Eğitim-Sen ve Eğitim -İş “ Milli Eğitim Bakanlığı tarafından her sene usulüne uygun olmayan talimatlar, dayatmalı sistem haline getirmişlerdir “ dedi. Yapılan düzenlemeye tepki gösterdiler. Yeni düzenlemenin kaos yaratacağını dile getirdiler.