MEB tercihleri 24 Martta başladı: Başvurular hangi tarihte sona erecek? Tercihler ne zaman açıklanacak?

MEB tercihleri 24 Martta başladı: Başvurular hangi tarihte sona erecek? Tercihler ne zaman açıklanacak?
MEB tercihleri 24 Martta başladı: Başvurular hangi tarihte sona erecek? Tercihler ne zaman açıklanacak?

Milli Eğitim Bakanlığı, sözleşmeli personel pozisyonlarına 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4/B maddesi kapsamında istihdam edilmek üzere 5 bin personel alımı yapacak. Başvuru süreci devam ederken, adaylar tercihlerini yaparak ÖSYM üzerinden başvurularını tamamladılar. Şimdi ise MEB 5 bin personel alımı tercih sonuçları ne zaman açıklanacak sorusu gündemi meşgul ediyor.

MEB tarafından yapılan açıklamaya göre, tercih işlemleri 29 Mart - 5 Nisan 2023 tarihleri arasında gerçekleştirildi. Tercih işlemlerinin tamamlanmasının ardından, ÖSYM tarafından sözleşmeli personel alımı için yerleştirme işlemleri yapılacak. Yerleştirme sonuçları, ÖSYM tarafından ilan edilecek.

BAŞVURULAR BAŞLADI

Milli Eğitim Bakanlığı, merkez ve taşra teşkilatlarında istihdam edilmek üzere 5 bin sözleşmeli personel alımı yapacak. Alımlar için tercih başvuruları 24 Mart'ta başladı ve 30 Mart'ta sona erecek. Başvuru işlemleri ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden yapılabiliyor. Başvuruda bulunacak adaylar, tercihlerini belirledikten sonra sonuçları bekleyecekler. MEB 5 bin personel alımı tercih sonuçları açıklandığında adaylar, yerleştirildikleri kadroyu ve görev yapacakları yeri öğrenecekler.

MEB BAŞVURULARI NASIL YAPILACAK?

meb-tercihleri-24-martta-basladi-basvurular-hangi-tarihte-sona-erecek-tercihler-ne-zaman-acikla (2)

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılacak olan 5 bin sözleşmeli personel alımı için tercih başvuruları, KPSS-2023/4 Tercih Kılavuzu kuralları doğrultusunda gerçekleştirilecek. Başvuru işlemleri, ÖSYM'nin resmi internet sitesi olan ais.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresi kullanılarak yapılacak. Adayların tercih işlemleri için kılavuzu dikkatlice incelemeleri ve kurallara uygun olarak başvuru yapmaları gerekiyor. Tercih işlemleri 24 Mart'ta başlayacak ve 30 Mart'ta saat 23.59'da sona erecek. Başvuru sonuçları ve yerleştirme işlemleri ise daha sonra ilan edilecek.

TERCİH SONUÇLARININ AÇIKLANMASI

Tercih sonuçlarının açıklanması için resmi bir tarih henüz belirtilmedi. Ancak, adayların sonuçları ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden takip etmeleri mümkün olacaktır.