MEB Şube Müdürleri Maaş Sorunu Ne Zaman Çözülecek? Maaşları görevde yükseldikçe düşüyor

MEB Şube Müdürleri Maaş Sorunu Ne Zaman Çözülecek? Maaşları görevde yükseldikçe düşüyor
Milli Eğitim Bakanlığında görev yapan şube müdürlerinin maaş sıkıntısı devam ediyor. Şube müdürlerinin maaşları okul müdür, müdür yardımcısı ve bazı öğretmenlerin aldığı maaşların altına düştü. Bu duruma Eğitim Bir Sen'den tepki geldi.

MEB'de şube müdürlerinin maaş sıkıntısı devam ediyor. Şube müdürlerinin maaşları okul müdür, müdür yardımcısı ve bazı öğretmenlerin aldığı maaşların altına düştü. Bu duruma Eğitim Bir Sen'den tepki geldi.

Malatya Eğitim Bir-Sen 1 Nolu Şube Başkanı Hüseyin Söylemez, eğitim çalışanlarının ekonomik açıdan dengesiz ücret dağılımı ve deprem nedeniyle yaşanan barınma sorununun çözülmediği sürece istenen verimin elde edilemeyeceğini belirtti.

Söylemez, öğretmenlik mesleğinde görevde yükselmenin ücret artışı anlamına gelmesi gerektiğini vurgulayarak, şunları söyledi:

"Genellikle görevde yükselme ile birlikte ücretin de artması beklenir, ancak öğretmenlik mesleğinde durum böyle değil. Bugün bir öğretmen okul müdürü, okul müdürü şube müdürü, şube müdürü ilçe müdürü, il müdür yardımcısı, ardından il müdürü veya eğitim müfettişi olduysa ücretleri düşüyor. Evet, şube müdürleri, ilçe müdürleri, il müdür yardımcıları ve eğitim müfettişleri öğretmenlerden ve okul müdürlerinden daha düşük ücret alıyorlar. Elbette bu durum, okul müdürlerinin ve öğretmenlerin çok yüksek ücret aldığı anlamına gelmiyor. Aslında hiçbirimiz hak ettiğimiz ücreti alamıyoruz. Ancak bu arkadaşlarımızla ilgili acilen tedbirler almanız gerekiyor. Bir amir pozisyonundaki kişinin çocukları için geçim endişesi taşıması, verimi düşürür diye düşünüyorum."

"Şu anda en düşük düzeydeki memur maaşının 22 bin TL olarak konuşulması önemli, ancak diğer kesimlerden kesinti yapılmamalı." ifadelerini kullandı.

Öte yandan MEB şube müdürleri maaş sıkıntısı uzun süredir devam ederken, konunun ne zaman MEB tarafından gündeme alınıp, çözüleceği merak konusu oldu. Umarız ki Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin kısa süre içinde MEB şube müdürlerinin maaş sorunlarını çözmek için girişimlerde bulunur..