MEB şikayetleri duydu! Öncelik öğretmelere verilecek

MEB şikayetleri duydu! Öncelik öğretmelere verilecek
Milli Eğitim Bakanlığı öğretmen evlerinde yer bulamayan öğretmenlerin şikayetlerini duydu. Bakanlık gönderdiği resmi yazıda öğretmenevlerinde konaklamada önceliğin öğretmenlere verilmesini istedi.

Milli Eğitim Bakanlığı öğretmenevlerinde konaklama sorunları uzun süredir devam ediyor. Özellikle tatil bölgelerinde öğretmenevleri öğretmenlerden daha çok başka kişilere konaklama için açılınca MEB'e bu konuda şikayet yağdı.

Öncelik öğretmelere verilecek

Şikayetleri MEB, harekete geçerek, resmi bir yazı gönderdi. Bakanlık öğretmenevlerine gönderdiği resmi yazıda, öğretmenevlerinde konaklamada önceliğin öğretmenlere verilmesini istedi.

İşte o resmi yazı ;

Konu hakkında Milli Eğitim Bakanlığınca gönderilen Resmi Yazıda şu ifadelere yer verildi:

Bakanlığımıza CİMER, MEBİM, telefon, belgegeçer ve mail yoluyla gelen bazı şikayetlerin yanı sıra kimi sosyal medya hesapları veya haber sitelerinde da yayımlanan haberlerde, bazı öğretmenevi ve akşam sanat okulları tarafından öğretmenlerimize yeterli konaklama imkânı sağlanmadığı yönünde şikayetlere yer verildiği görülmektedir.


Bu nedenle anılan kurumlarda öğretmenlerimiz ile diğer Bakanlığımız mensuplarının konaklama taleplerine daha hızlı cevap verilebilmesi, şeffaflığının sağlanması ve rezervasyon işlemlerinde öncelikli olarak hizmet verilebilmesi amacıyla On-line Rezervasyon sistemlerinde; (25-39) oda kapasiteli kurumlarda en az 15 odanın, (40-79) oda kapasiteli kurumlarda en az 30 odanın, 80 oda ve üstü kapasiteli kurumlarda ise toplam oda sayısının en az % 60'ının 14.07.2023 tarihinden itibaren on-line rezervasyona kapatılarak rezervasyon işlemlerinin kurum idarecilerinin kontrolünde "öncelikle öğretmenlerimiz ile diğer Bakanlığımız mensuplarına" hizmet verecek şekilde sürdürülmesi hususunda,

Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.


Mustafa YILDIRIM


Bakan a.


Destek Hizmetleri Genel Müdür V.