MEB ortak sınav sonuçları ne zaman açıklanıyor, 6. 9. sınıf ortak sınav sonuçları açıklanma takvimi

MEB ortak sınav sonuçları ne zaman açıklanıyor, 6. 9. sınıf ortak sınav sonuçları açıklanma takvimi
Ortak sınavlar tamamlandı ve öğrenciler, sonuçların ne zaman ilan edileceğini merak ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı, 6. ve 9. sınıflar için 2. dönem ortak sınavlarını başarıyla gerçekleştirdi ve sınav soruları ile cevap anahtarlarını da erişime açtı. Şimdi, öğrenciler ve veliler, 2. dönem ortak sınav sonuçlarının açıklanma tarihini öğrenmeye çalışıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 6. ve 9. sınıf öğrencileri için 2. dönem ortak sınavlarını düzenledi. Bu sınavlar, 26 ve 27 Mart tarihlerinde gerçekleştirilen iki oturumlu bir formatla tamamlandı.

Sınavın cevap anahtarlarına göz atan öğrenciler, şimdi ortak sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı konusuna odaklanmış durumda!

ORTAK SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

26-27 Mart tarihlerinde gerçekleştirilen ortak sınavların puanlandırması, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 15-19 Nisan tarihleri arasında yapılacak.

meb-ortak-sinav-sonuclari-ne-zaman-aciklaniyor-6-9-sinif-ortak-sinav-sonuclari-aciklanma-takvimi.jpg

Puanlama işlemi için Türkiye'nin 81 ilinden gönüllü başvuruda bulunan öğretmenler arasından, valilikler tarafından seçim yapıldı.

2. DÖNEM ORTAK SINAV CEVAP ANAHTARI GÖRÜNTÜLE!

6. sınıf Türkçe yazılı sınavı, 14 adet çoktan seçmeli ve 2 adet açık uçlu sorudan oluştu. Matematik dersi için 6. sınıflar 10, 9. sınıf Türk dili ve edebiyatı sınavında 7 ve 9. sınıf matematik sınavında da 8 adet açık uçlu ve kısa cevaplı soruyla değerlendirildi.