MEB öğretmenler hangi sınavlarda görev alabilir?

MEB öğretmenler hangi sınavlarda görev alabilir?
Milli Eğitim Bakanlığı'nda çalışan personeller, sınavlarda ücret karşılığında görev alabilmektedir. Mesai saatleri dışında gerçekleştirilen bu sınavlarda görev alan öğretmenlere belirli bir ücret ödenmektedir.

MEB öğretmenler hangi sınavlarda görev alabilir?

Milli Eğitim Bakanlığı'nda çalışan personeller, sınavlarda ücret karşılığında görev alabilmektedir. Mesai saatleri dışında gerçekleştirilen bu sınavlarda görev alan öğretmenlere belirli bir ücret ödenmektedir. Özellikle yeni atanan öğretmenler, sınav görevini nasıl isteyebileceklerini araştırmaktadır. Görev alınacak sınavlar, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), Anadolu Üniversitesi ve Atatürk Üniversitesi olmak üzere dört grupta incelenir.

ÖSYM Sınav Görevi Nasıl İstenir?

Her yıl ÖSYM tarafından birçok sınav düzenlenmektedir. Peki, bu sınavlarda görev almak için nasıl başvurulur? ÖSYM sınavlarında görev alabilmek için öncelikle Görevli İşlemleri Sistemi'ne (GİS) kaydolmanız gerekmektedir. Eğer adınız sistemde kayıtlı değilse, okul idaresine başvurarak sisteme eklenme talebinde bulunabilirsiniz.

İsminiz sisteme eklenirken veya daha önce eklenmişse, ÖSYM GİS'e size verilen şifreyle giriş yapabilirsiniz. Giriş yaptıktan sonra sol menüden "görev tercihleri" bölümüne tıklamalısınız. Ardından başvuruda bulunabileceğiniz sınavlar karşınıza gelecektir. İlgili sınava tıkladığınızda, ekranda resimde gösterilen bilgilerin çıkması gerekmektedir.

Karşınıza gelen ekrandan öncelikle görev tipini (başkan, gözetmen, cihaz görevlisi) seçmelisiniz. Sonrasında görev almak istediğiniz binaları seçerek "kaydet" ve "e-posta adresime gönder" butonuna tıklamalısınız. Ücretinizin yatacağı IBAN numarasının sisteme doğru şekilde kaydedildiğinden emin olmanız önemlidir.

MEB Sınav Görevi Nasıl İstenir?

Milli Eğitim Bakanlığı, Açık Öğretim Ortaokulu, Lisesi, Liseye Geçiş Sınavı, Bursluluk Sınavı gibi birçok sınav düzenlemektedir. Peki, MEB sınav görevi için nasıl başvurulur?

Sınavlarda görev alabilmek için MEBBİS sistemi üzerinden kişisel şifrenizle giriş yapmanız gerekmektedir. Sol menüden "sınav işlemleri" modülüne girmeli ve ardından "sınav görevi istekleri" butonuna tıklamalısınız.

Karşınıza gelen ekrandan istediğiniz sınavları seçerek "kaydet" butonuna tıklayarak sınav görevi talebinde bulunabilirsiniz. MEB sınavlarının ücretleri, ek ders ücretiyle birlikte yatırılmaktadır.

AÖF sınavı Görevi İsteme

Anadolu Üniversitesi ve Atatürk Üniversitesi, Açık Öğretim Fakültesi olarak Türkiye'nin birçok ilinde sınavlar düzenlemektedir. Atatürk Üniversitesinde sınav görevi almak için sisteme kaydolmanız gerekmektedir. Bu işlemi yapmak için görev yeri belgenizle birlikte Atatürk Üniversitesi İl Sorumlusuna başvurmanız gerekmektedir. Kaydınız yapıldıktan sonra size verilen şifreyle ATA GİS sistemi üzerinden sınav görevi başvurusunda bulunabilirsiniz.

Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesinde sınav görevi isteyebilmek için AÖFGİS sisteminde kayıtlı olmanız gerekmektedir. Bu işlem için okul idaresine başvurabilirsiniz.

Sisteme kayıt yaptırdıktan sonra AÖF GİS sistemi üzerinden size verilen şifreyle giriş yapmalısınız. Karşınıza çıkan ekrandan " görev talebi ‘’ butonuna tıklayarak sınav görevi isteyebilirsiniz. Sistemde bulunan IBAN bilginizin doğru olduğundan emin olmanız faydanıza olacaktır.

Kaynak:MEB Hocam