MEB ilan etti! Liselerde merkezi sınav geliyor! Derslerin sınavlarını bakanlık yapacak

MEB ilan etti! Liselerde merkezi sınav geliyor! Derslerin sınavlarını bakanlık yapacak
Milli eğitim Bakanlığından son dakika değişikliği geldi. MEB ilan etti! Liselerde merkezi sınav geliyor! Derslerin sınavlarını bakanlık yapacak..

Milli eğitim bakanlığı okulların açılmasına kısa bir süre kala önemli bir değişikliğe imza attı.

Bakanlık yeni eğitim öğretim yılında liselerde uygulamalı dersler hariç derslerin sınavlarını merkezi bir şekilde ortak yapılacağına karar verdi.

Bakanlık dersleri sınavlarının ortak yapılabilmesi için her ilde bir sınav merkezi kurarak bu sınav merkezi üzerinden merkezi sınavları yönetecek

Okullarda; 1. dönem 1. sınavlar: Ekim ayı son haftası-Kasım ayı ilk haftası, 1. dönem 2. sınavlar: Aralık ayı son haftası-Ocak ayı ilk haftası, 2. dönem 1. sınavlar: Mart ayı son haftası-Nisan ayı ilk haftası, 2. dönem 2. sınavlar: Mayıs ayı son haftası-Haziran ayı ilk haftası aralığında yapılacak. Sınav tarihleri öğretim yılı başında okullar tarafından e-Okuldan ilan edilecek.

mebhaberici-002.jpg

Hangi derslerden ortak sınav yapılmayacak?

Öte yandan meslek liselerinde yoğunlaştırılmış eğitim programı uygulanan sınıflar ile işletmelerde mesleki eğitime öğrenci gönderilen sınıflarda ve mesleki eğitim merkezlerinde ortak sınav yapılmayacak.