MEB 2023-2024 Ders Saatlerini Değiştirdi mi? Artık Dersler 45 Dakika mı?

MEB 2023-2024 Ders Saatlerini Değiştirdi mi? Artık Dersler 45 Dakika mı?
Milli Eğitim Bakanlığı ders saatlerini değiştiriyor mu? Ders saatleri artık 40 dk değil 45 dk mı olacak?

Çok az bir zaman kalan 2023-2024 Eğitim – öğretim yılı için okullar 11 Eylül tarihinde açılacak. MEB okullar açılmadan yeni bir karar aldı. Dersler artık 45 dakikada mı? Herkes bu haberi araştırıyor. Merak edilen bu durum haberimizde...

Milli Eğitim Bakanlığı okul açılmadan yeni alınan kararı duyurdu. Artık dersler 45dakika mı? Yeni yıl ders saatleri nasıl olacak? MEB yeni duyurular yaptı. Yapılan bu duyurularla okullarda olan yeni değişikler duyuruldu.

Her yıl seçmeli ders alan öğrenciler için bu yıl Milli Eğitim Bakanlığı öğrenci için sunulan seçmeli derslerde değişiklik yaptı. Diğer ders saatlerinde ise bir değişiklik yapılmadığı bildirildi. MEB 29 Ağustos tarihinde 2023-2024 tarihi itibari ile eğitim öğretim yılı için uygulanacak haftalık ders saatlerini yayımladı. Detaylar burada.

Saatler Değişiyor mu?

MEB ders sayılarında değişiklik yaptı. Haftalık ders listesine göre Din dersi 16 saat olarak değiştirildiğini duyurdu. Birinci sınıflar için ise 18 saat Arapça dersi verilebileceği açıklandı.

Lise için sekiz saat zorunlu din dersinin üzerine seçmeli dört saat zorunlu dört saat seçmeli din dersi daha eklendi.

Haftanın belirli günleri öğretim programlarının uygulaması için altı ders saati “seçmeli ders saati “ olarak değerlendirilecek.

2023-2024 yılı eğitim öğretim zamanında seçmeli derslerde yapılan bu değişiklikler bütün sınıflara uygulanacaktır. Yeni eğitim öğretim yılında herkese başarılar.