Lisede Sınıfta Kalma Var Mı? Ortalama Kaç Olursa Kaç Zayıfla Sınıfta Kalınır?

Lisede Sınıfta Kalma Var Mı? Ortalama Kaç Olursa Kaç Zayıfla Sınıfta Kalınır?
Karne günü öncesinde öğrencilerin aklını karıştıran çok sayıda soru var: Ortalama kaç olursa sınıfta kalınır? Kaç zayıfla sınıfta kalınır? Lisede sınıfta kalma var mı?

Okulların kapanacağı tarih gün gün yaklaşıyor. 2024 - 2025 eğitim öğretim döneminin sonuna geliyoruz. Tam da bu dönemde pek çok öğrencinin aklında bazı sorular var: Ortalama kaç olursa sınıfta kalınır? Kaç zayıfla sınıfta kalınır? Lisede sınıfta kalma var mı?

Ortalama Kaç Olursa Sınıfta Kalınır?

Milli Eğitim Bakanlığı yönetmeliğine göre 5, 6, 7 ve 8. sınıflarda sınıfta kalma durumu söz konusu değil. Bu durum öğrencinin potansiyelini en üst seviyeye çıkarmak ve akademik başarısını arttırmak üzere yürütülen bir uygulama niteliği arz ediyor.

Lisede Sınıfta Kalma Var Mı?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından alınan karara göre Lise'de sınıfta kalma var. Öğrencinin sınıf tekrarı yapmasını gerektirecek bazı durumlar bulunuyor. Örneğin öğrencinin yıl sonu başarı ortalaması 50'nin altında ise sınıf tekrarı yapması gerekiyor.

Kaç Zayıfla Sınıfta Kalınır?

Lise öğrencileri, üç ya da daha fazla dersten zayıf not almaları halinde, başarı ortalamasının 50'nin altında olması halinde gerçekleştirilen uygulamada olduğu gibi sınıf tekrarı yapıyor. Öğrencilerin sınıfta kalmaları, akademik başarılarını arttırmak ve eksiklerini tamamlamak adına uygulanan bir yöntem olarak açıklanıyor.