LGS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak 2024? Tercihler Ne Zaman Başlıyor?

LGS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak 2024? Tercihler Ne Zaman Başlıyor?
LGS Sonuçları ne zaman açıklanacak? 2024 yılında LGS tercihleri ne zaman başlıyor? LGS'ye giren ve hangi liseye gideceği belirsizliğini koruyan öğrenciler bu konular hakkında merak sahibi.

Liselere Geçiş Sistemi sınavı LGS, 8. sınıf öğrennciler için 2 Haziran'da düzenlendi. Şimdi gözler MEB'de! Hem öğrenciler hem de velileri LGS sonuçları ne zaman açıklanacak 2024 sorusunun yanıtlarını araştırıyor.

LGS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak 2024?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan ve 2 Haziran'da yapılan LGS takvimine göre LGS sonuçları 28 Haziran 2024 Cuma günü açıklanacak.

Sonuçların açıklanacağı tarih belli olmasına karşın saat konusu ile ilgili resmi bir açıklama yapılmış değil. Ancak LGS sonuçlarının öğle saatlerinde açıklanacağı tahmin ediliyor.

LGS Tercihleri Ne Zaman Başlıyor?

LGS sınav sonuçlarının açıklanacağı gün olan 28 Haziran 2024 tarihinde tercih kılavuzu da yayımlanacak. Ve tercihler, kılavuzun yayımlanmasının ardından yapılmaya başlanacak.

Bu süreçte tercihlerin yapılması konusunda acele etmemeleri adına öğrenci ve velileri uyarmak önem taşıyor. İlk olarak öğrencilerin puanları iyice değerlendirilmeli ve hangi okullara yerleşebilecekleri hesaplanmalı.

Ardından hangi okulun daha iyi olduğu araştırılıp, tercihler bu süreçlerin tamamlanmasının ardından yapılmalı. Bu süreçte öğrencinin öğretmenleri ile görüşerek, fikirlerini almak da mantıklı bir yaklaşım olacaktır.