LGS Örnek Sorular 2024 Soru Kitapçığı MEB Tarafından Yayınlandı Çözüm Videoları paylaşıldı

LGS Örnek Sorular 2024 Soru Kitapçığı MEB Tarafından Yayınlandı Çözüm Videoları paylaşıldı

LGS örnek sorular 2024 için soru kitpaçığı Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, öğrencilerin bilimsel süreç becerilerini test etmek amacı ile ve 8. sınıf ders programı ve kazanımları ile konuları esas alınarak hazırlanmıştır. 2 Haziran 2024 tarihinde yapılacak olan Liselere Giriş Sistemi hazırlık aşamasında bulunan öğrencilere destek olmak hedeflenmiştir. Öğrenciler soruların çözümüne nereden ulaşabilirler? Kitapçıkta hangi dersten kaç soru yer alıyor?

LGS örnek sorular 2024, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, 2 Haziran 2024'te yapılacak Liselere Giriş Sistemi hazırlık aşamasında olan öğrencilere destek olmak adına, çözümlü videoları ile birlikte yayınlandı.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre LGS örnek sorular 2024 kitapçığı, 2 Haziran 2024'te yapılacak olan merkezi sınava girecek olan öğrencilerin erişimine açıldı. Bu sayede, 2024 - 2025 yılı için bünyesine sınavla öğrenci alacak olan ortaöğretim kurumlarına yerleşmek isteyen öğrencilere Milli Eğitim Bakanlığı tarafından destek olunmuş olacak.

Peki örnek soru kitapçıklarının içerisinde hangi derslerden kaç soru yer alıyor?

• Matematik : 10 Soru
• Türkçe : 10 Soru
• Fen Bilimleri : 10 Soru
• T.C. İnkılap Tarihi Ve Atatürkçülük : 5 Soru
• Din Kültürü Ve Ahlak Bilgisi : 5 Soru
• İngilizce : 5 Soru

Buna göre soru kitapçığının içerisinde toplamda 45 soru yer almaktadır. Sorular, derslerin, 8. sınıf programlarında belirlenen konu ve kazanımlar baz alınarak hazırlanmıştır.

Soruların hazırlanmasında şu kriterler esas alındı: Öğrencinin okuduğunu anlama, yorumlama, sonuç çıkarma, problem çözme, analiz yapma, eleştirel düşünme... gibi bilimsel süreç becerilerinin ölçülmesi hedeflenmiştir.

Soruların çözümlerine, YouTube üzerinden, Ölçme, Değerlendirme Ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü kanalına erişim sağlayarak ulaşabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.