LGS net ortalaması geçen seneye göre arttı. Yüzdelik dilimlere dikkat - Tercih Roboyu Kullanın

LGS net ortalaması geçen seneye göre arttı. Yüzdelik dilimlere dikkat - Tercih Roboyu Kullanın
LGS net ortalaması geçen seneye göre arttı. Yüzdelik dilimlere dikkat... Yapılan LGS sınavı için MEB'nın yayınladığı raporda Liselere geçiş sisteminde geçtiğimiz dönemlere göre yapılan net ortalamalarının arttığı kaydedildi. Yüzdelik dilim uyarısı geldi

Liselere giriş sınavı 4 Haziran Pazar günü tüm ülkede yapıldı. LGS’den yaklaşık 4 ay önce 6 Şubat 2023 tarihinde gerçekleşen iki büyük depremin ardından OHAL ilan edilen 10 il’de öğrencilerin sınava daha rahat girebilmeleri için birçok önlem alındı. Bu önlemler kapsamında, OHAL bölgesindeki öğrencilerin diledikleri il ve ilçelerde sınavlara girmeleri sağlandı.

Yapılan LGS sınavı geçtiğimiz yıl olduğu gibi aynı süre, oturum ve soru adedi olarak aynı kaldı. Ancak depremzede öğrencilerin yaşadıkları felaketten etkilenmemeleri adına geçen eğitim öğretim sezonunun ikinci döneminden itibaren müfredatta olan konulara göre sorulara yer­ verildi.

Milli Eğitim Bakanlığı LGS Sınav Raporunu Yayınladı

DİKKAT!! LGS net ortalaması Yükseldi - MEB'den Yüzdelik Dilim Uyarısı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan LGS Raporunda, 947 Bin sınav merkezi ve 83.247 derslik sınav için hizmet verdi. Geçtiğimiz dönemlerde de olduğu gibi sözel ve sayısal alanlarda iki farklı sınav yapıldı. Sınavda toplamda 380 Bin öğretmen görev aldı. Sınava katılan öğrenci sayısı ise 1 milyon 30 bin 195 olarak açıklandı.

Sınava katılan öğrenciler arasında 562 öğrenci tüm sorulara doğru cevap verdi ve 500 tam puan aldı.

DİKKAT!! LGS net ortalaması Yükseldi - MEB'den Yüzdelik Dilim Uyarısı - Tercih Robotu Kullanın

Milli eğitim bakanlığının raporunda üstünü çizdiği konulardan bir tanesi de net ortalamasının arttığı idi. LGS sınavında yer alan testlerdeki net ortalaması geçtiğimiz eğitim öğretim sezonuna göre büyük oranda artış gösterdi.

Bunun başlıca nedeni olarak yaşadığımız deprem felaketinden dolayı soruların geçtiğimiz eğitim öğretim döneminin ikinci yarı yılına göre hazırlandığı olarak değerlendirildi. MEB, net ortalamasının artmasına yönelik, tercih yapacak öğrencileri ve aileleri uyardı. Tercih yaparken, tercih robotu kullanılması gerektiği ve yüzdelik dilime özellikle dikkat edilmesi gerektiğinin altı çizildi.

Tam Puan ve Tam Puana Yakın Öğrenci Sayısında Artış

4 Haziran tarihinde yapılan LGS sınavında özellikle geçen sene yapılan sınava göre Türkçe ve Matematik testlerinde net ortalamaları artış gösterdi. Özellikle Matematik ve Türkçe testlerindeki bu artış, 400 ila 500 tam puan arasında puan alan öğrenci sayısında da artışın yaşanmasını sağladı.