Kritik gelişme… 2024 YKS sınavı uygulanışı değişiyor! Bakan Tekin ÖSYM Başkanı ile ne konuştu?

Kritik gelişme… 2024 YKS sınavı uygulanışı değişiyor! Bakan Tekin ÖSYM Başkanı ile ne konuştu?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ÖSYM başkanı ile bir araya geldi. Yapılan toplantı sonrasında onay aldı. YKS sınavı gibi merkezi sınavlarda kullanılan soru havuzunun yarısı artık branş öğretmenlerinin inisiyatifinde olacak. İşte detaylar

2024 YKS sınavına az bir süre kala devamsızlık affının çıkmamış olması ve sosyal medya paylaşılan bazı haberler YKS sınavı ile ilgili farklı kaygıları beraberinde getirdi. Bakan Tekin bu süreçte öğrencilere “Müsterih olunuz. Her şey yolunda” diyerek YKS sınavında öğrencileri herhangi bir sürprizin beklemediğini dile getirdi.

Bakan Tekin sözlerinde “ÖSYM başkanı ile anlaştık” diyerek sınav soruları sadece ders kitaplarından ve müfredattan çıkacak, dedi ve konunun altını bir kez daha çizdi ve ekledi:

“Çocuklarımızın tedirgin olacağı hiçbir şey yok!”

Bakan Tekin: “Üniversite sınavında sorulacak sorular, bizim sizlere dağıttığımız ders kitaplarından ve müfredattan çıkacak. Öğrencinin soruya bakış açısı, soru çözme kapasitesi anlayabilmek için soru hazırlama havuzunun yarısını, branşları ile ilgili Ortaöğretim kurumlarımızdaki öğretmenlerimizden seçilmesini istedik. ÖSYM Başkanımız bunu kabul etti. Çocuklarımızın tedirgin olacağı hiçbir şey yok!”

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.