Öğretmen atama takvimi Kasım Ayında Yayınlanacak

Öğretmen atama takvimi Kasım Ayında Yayınlanacak
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, katıldığı televizyon programında öğretmen atamaları için Şubat ayını tarif etmişti. Bu duruma göre Kasım ayında öğretmen atama takvimi yayınlanabilir..

Kasım ayında öğretmen atama takvimi yayınlanabilir

Binlerce öğretmen adayının heyecanlandıran önemli bir açıklama dün akşam Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den geldi.

Önümüzde ki dönemde öğretmen ataması olacak mı ? sorusuna karşılık olarak Bakan Tekin, Şubat ayının işaret etti. Öte yandan öğretmen atamalarının Şubat ayında yapılabilmesi için takvimin 3 ay öncesinde ilan edilmesi ve sürecin işlemesi gerekiyor.

mebhocam.com ekibi olarak analizlerimize göre, 2023 yılı Kasım ayı içerisinde sözleşmeli öğretmen atama takviminin yayınlanmasını bekliyoruz..

Öte yandan öğretmen atamaları konusu ile ilgili olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan ile konuştuklarını söyleyen Bakan Tekin, kısa bir süre içinde atama takvimi oluşturulacağını, her yıl atama mutlaka olduğunu aktardı. Tekin, öngörülerinin bahar yarı yılı başlamadan önce öğretmen atamalarını yapmak olduğunu vurguladı. MEB hocam Bakan Tekin atama sayısını ise Maliyet ile birlikte çalışarak belirleyeceklerini söyledi.

Bakan Tekin'in sözleri şu şekilde ;

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin; "Atama takvimi olacak. Öngörümüz bahar yarıyılı başlamadan önce sürecin tamamlanması. Atama sayısı Maliye ve bürokratik görüşmelere göre netleşecek."