"Kariyerime mâl olsa da..." Bakan Tekin istifa mı ediyor?

"Kariyerime mâl olsa da..." Bakan Tekin istifa mı ediyor?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin 2024 atama takviminin belli olması gereken bir dönemde mülakat konusuyla ilgili peş peşe yaptığı açıklamalarla dikkat çekti. Bakan Tekin katıldığı canlı yayın programı sırasında mülakatla ilgili yaptığı açıklamalarla acaba istifa mı edecek? sorusunu gündeme getirdi. İşte o detay

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 14 Mayıs seçimlerinde “kamuda mülakatı kaldıracağız” demesine rağmen Bakan Tekin açıklamanın ardından mülakatın doğru bir yöntem olduğunu söylemesi sonrası meraklı bekleyiş başladı. 2023 yılında kaldırılması beklenen mülakatların 2024 yılında kesin olarak olarak kamudan kaldırılacağı düşünülürken Bakan Tekin, konunun tekrar ve tekrar altını çizerek:

“Kariyer hayatına mâl olsa dahi…” diyerek bu süreci devam ettireceğini vurguladı. Bakan Tekin'in yapmış olduğu bu açıklama sonrası 2024 yılı başta olmak üzere önümüzdeki yıllarda da mülakat sürecinin öğretmen alımında ve kamu atamalarında uygulanacağı anlaşılmış olundu.

Bakan Tekin acaba istifa mı edecek? sorusunu gündeme getiren işte o mülakat açıklaması…

Bakan Tekin: “Kariyerime sebep olsa da popülizmden uzak duracağım ve mülakattan vazgeçmeyeceğim.”

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

1 Yorum