Karar Açıklandı! Uzman Öğretmenlik şartı 5 yıla düşüyor

Karar Açıklandı! Uzman Öğretmenlik şartı 5 yıla düşüyor
Anayasa Mahkemesinin ÖMK hakkında ki davada karar vermesinden sonra, Uzman Öğretmenlik şartı 5 yıla düşüyor. İşte detaylar..

Milli Eğitim eski bakanı Mahmut Özer'in uzman öğretmenlik 5 yıla düşecek müjdesi sonrasında henüz hayata geçmiş bir uygulama bulunmuyor. Ancak Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, uzman öğretmenlik için verilen 5 yıl müjdesinin arkasından durmuş ve Anayasa Mahkemesinin ÖMK'nın iptaline ilişkin açılan davada çıkacak kararı beklediklerini söylemişti.

Karar Açıklandı

Öte yandan ÖMK'nın bazı hükümlerine ilişkin iptal davasında karar bugün çıktı. Anayasa Mahkemesi ÖMK'da ki bazı hükümleri iptal ederken, sınav şartını ve bekleme süresinde herhangi bir değişiklik istemedi.

ogretmen1.jpg

Uzman Öğretmenlik şartı 5 yıla düşüyor

Durum böyle olunca, Bakan Yusuf Tekin'in de daha önceden belirttiği gibi Anayasa Mahkemesinden karar çıktı. Şu anda süreç MEB tarafından yürütülecek. Bu kapsamda mebhocam.com ekibi olarak ÖMK' da uzman öğretmenlik bekleme süresinin 5 yıla düşürülmesi düzenlemesinin en kısa süre içinde meclise geleceğini umuyoruz. Ancak Bakan Tekin'in de dediği gibi bu düzenlemenin bu seneye yetişmesi çok zor çünkü meclise memur ve emekli zamları ile ilgili yasal düzenlemesi onayladıktan sonra, 1 Ekim tarihine kadar çalışmalara ara verecek.

Bu sebeple uzman öğretmenlik süresinin 5 yıla düşmesini kapsayan düzenlemenin yeni yasama yılında meclise gelmesi bekleniyor.

mebhocam.com.tr/ Özel Haber

YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları mebhocam.com a aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.Aksi durumda yasal işlem başlatılacaktır.